Home Aktualitet Arti në zi! Ndahet nga jeta profesori i shquar i muzikës
Arti në zi! Ndahet nga jeta profesori i shquar i muzikës
0

Arti në zi! Ndahet nga jeta profesori i shquar i muzikës

0
0

Prof. Mr. Sc. Vinçenc Gjini (22.01.1935 – 22.9.2022) ka ndëruar jetë në moshën 88 vjeçare në Istër të Kroacisë.

Gjatë karrierës së tij të bujshme ai ka punuar si profesor i rregullt në Akademinë e Arteve në degën e muzikës, në Universitetit e Prishtinës.

Ai njihet si pedagog i shquar dhe kompozitor me gamë të gjërë të krijimtarisë në muzikën klasike.

Vinçenc Gjini ka fituar çmime prestigjioze në kohën e ish-Jugosllavisë si dhe çmimin për veprën jetësore të Republikës së Kosovës.

Linku: Telegrafi

Burimi i fotos: pexels.com