Home Lifestyle Pse nuk duhet të ngrini zërin ndaj fëmijëve tuaj
Pse nuk duhet të ngrini zërin ndaj fëmijëve tuaj
0

Pse nuk duhet të ngrini zërin ndaj fëmijëve tuaj

0
0

I përkeqëson problemet e sjelljes.

Të bërtiturat, si një formë korrigjimi, i mëson një fëmije se problemet zgjidhen më së miri me dhunë dhe agresion, pra, duke përjetësuar ciklin e sjelljes negative brenda shtëpisë. Shumë prej nesh luftojnë me bërtitjen sepse nuk kishim kujdestarë që modelonin vetëkontrollin, rregullimin e emocioneve ose komunikimin efektiv me ne në fëmijëri.

Mund të çojë në depresion ose ankth.

Njerëzit bërtasin instinktivisht si një formë mbrojtjeje, por kur përdoret si një formë korrigjimi, të bërtiturit krijon tension në marrëdhënie dhe vërshon trurin e një fëmije me hormone stresi.

Ndryshon zhvillimin e trurit.

Të bërtiturat, si një formë korrigjimi, ndryshon dhe madje mund të dëmtojë zhvillimin social, emocional dhe trurin e fëmijës. Në studime të shumta është treguar se bërtitja pengon rritjen e korteksit para-frontal, përgjegjës për zhvillimin e logjikës dhe arsyetimit dhe Amygdala, përgjegjëse për caktimin e përgjigjeve të duhura emocionale në një rrethanë të caktuar.

Ndikon në shëndetin e tyre fizik.

Një studim i kohëve të fundit zbuloi një lidhje midis përvojave të vazhdueshme negative të fëmijërisë, duke përfshirë abuzimin verbal, dhe kushteve fizike në moshë madhore, si artriti, dhimbjet e kokës, dhimbjet e shpinës dhe qafës dhe gjendje të tjera kronike.

Linku: https://www.hindustantimes.com/lifestyle/relationships/parenting-tips-4-reasons-to-stop-yelling-at-your-children-101663918649744.html

Burimi i fotos:pexele.com