Home Lifestyle 14 ‘faktet’ e mësuara në shkollë, që kanë rezultuar të gabuara
14 ‘faktet’ e mësuara në shkollë, që kanë rezultuar të gabuara
0

14 ‘faktet’ e mësuara në shkollë, që kanë rezultuar të gabuara

0
0

Kur ju jeni duke u përpjekur për të mësuar pikat më të shkëlqyera të historisë dhe shkencës, ndonjëherë është thjesht më e lehtë për të siguruar një tregim më të thjeshtë.

Ashtu si shumë mite, këto histori shpesh nuk janë të vërteta, thjesht nuk është ajo që mësuat. Këtu janë 14 gjëra që mund të keni mësuar në shkollë gabim:

 • Kameleonët ndryshojnë ngjyrat për të maskuar veten
 • Christopher Columbus zbuloi Amerikën
 • Ju mund të shijoni gjëra të caktuara në disa pjesë të gjuhës suaj
 • Abraham Lincoln i liroi skllevërit
 • Skllavëria u mbyll në Jug
 • Sir Isaac Newton “zbuloi” gravitetin kur një mollë ra në kokë
 • Albert Einstein dështoi në matematikë në shkollë dhe ishte një student i tmerrshëm
 • Diamantët janë bërë nga qymyri ultra-nën presion
 • Sipas të gjitha ligjeve të njohura të aviacionit, nuk ka asnjë mënyrë që një bletë të jetë në gjendje të fluturojë
 • Shtrigat e dënuara në Shtetet e Bashkuara u dogjën në rrezik
 • Plutoni nuk konsiderohet më një planet
 • Muri i Madh i Kinës është i vetmi strukturë e bërë nga njeriu që mund të shihet nga hapësira
 • Pikat e shiut janë në formë teatrore
 • Ju nuk mund të filloni një fjali me një bashkim

Burimi i lajmit: http://www.businessinsider.com/myths-lies-learned-in-school-wrong-facts-2017-5/#myth-you-cant-start-a-sentence-with-a-conjunction-14

Burimi i fotos kryesore: © Pixabay  https://www.pexels.com/photo/auditorium-benches-chairs-class-207691/