Home Aktualitet Përplasi këmbësoren me një veturë Uber. Nuk do e besoni çfarë ishte duke bërë drejtuesja në momentin e aksidentit
Përplasi këmbësoren me një veturë Uber. Nuk do e besoni çfarë ishte duke bërë drejtuesja në momentin e aksidentit
0

Përplasi këmbësoren me një veturë Uber. Nuk do e besoni çfarë ishte duke bërë drejtuesja në momentin e aksidentit

0
0

 

Ndjekja e një shfaqje televizive i ka kushtuar shtrenjtë një këmbësoreje dhe drejtueses të një veture me sistem drejtimi automatik.

Në muajin mars, në  një autostradë në Tempe të SHBA një grua u godit nga një makinë autonome Uber dhe u plagos rëndë. Pas vlerësimeve paraprake të autoriteteve, u mësua se drejtuesja nuk ishte duke parë rrugën, por e kishte vështrimin të ulur pak para aksidentit. Gruaja që shtynte një biçikletë gjatë kalimit të rrugës me shumë korsi u pa gjashtë sekonda para përplasjes nga sensorët e veturës me vetngasje, por softueri i ka cilësuar pamjet së pari si një objekt i panjohur, pastaj si një mjet dhe më në fund si një biçikletë.

Sipas pistës zyrtare të hetimit, vetëm 1.3 sekonda para përplasjes, programi Uber kishte vendosur që frenimi emergjent ishte i domosdoshëm.

Pak para aksidentit fatal me makinën e saj të provës , shoferja  ka gjasa të ketë qenë duke ndjekur transmetimin e një shfaqe në smartfonin e saj. Sipas mediave amerikane, ky është rezultat i një raporti policor në Tempe të Arizonës. Drejtuesja po shfrytëzonte shërbimin Hulu pasi po transmetohej “The Voice”. Policia gjithashtu kërkoi ndihmë nga ofruesi i shërbimit të transmetimit, i cili nuk nguroi të ofrojë të dhënat specifike, që përputhen me dyshimet paraprake të autoriteteve.

Tempe Police Investigating Collision

Tempe Police Vehicular Crimes Unit is actively investigatingthe details of this incident that occurred on March 18th. We will provide updated information regarding the investigation once it is available

Posted by Tempe Police Department on Wednesday, March 21, 2018

Link: https://www.facebook.com/TempePolice/videos/2337144116311806/

Burimi i fotos kryesore: https://www.facebook.com/TempePolice/videos/2337144116311806/