Home Lifestyle Njihuni me 10 qytetet më të shtrenjta në botë!
Njihuni me 10 qytetet më të shtrenjta në botë!
0

Njihuni me 10 qytetet më të shtrenjta në botë!

0
0

Qytete aziatike dhe evropiane udhëheqën listën e qyteteve më të shtrenjta rreth globit për vitin 2019.

Kjo është sipas raportit vjetor të The Economist Intelligence Unit, i cili nxorri në pah 10 qytetet më të shtrenjta në botë.

Për të llogaritur renditjen, raporti ka përdor më shumë se 400 çmime për 160 produkte dhe shërbime të ndryshme – duke përfshirë ushqimin, pijet, veshmbathjet dhe qiratë për shtëpitë.

Që nga viti 2014, Singapori është qyteti që kryeson renditjen, që kur kaloi Tokion, qytet i cili mbante këtë kryesimin që nga viti 1992.

 1. Singapor
 2. Paris
 3. Honk-Kong
 4. Zyri, Zvicër
 5. Gjenevë
 6. Osaka
 7. Seul
 8. Kopenhagen
 9. New York
 10. Tel Aviv
 11. Los Angelos

Link: https://www.businessinsider.com/most-expensive-cities-in-the-world-2019-1#1-paris-france-10

Burimi i fotos: https://www.instagram.com/p/Bva0wWYBuX3/