Home Business / Technology Punonjësit e Google ju përgjojnë në shtëpi, dëgjojnë dhe vlerësojnë regjistrimet audio
Punonjësit e Google ju përgjojnë në shtëpi, dëgjojnë dhe vlerësojnë regjistrimet audio
0

Punonjësit e Google ju përgjojnë në shtëpi, dëgjojnë dhe vlerësojnë regjistrimet audio

0
0

Një ndihmës asistent i zërit në Google, deklaroi se punonjësit e Google dëgjojnë dhe vlerësojnë çdo regjistrim audio.

Google gjithashtu ka regjistrime audio të asistentit të saj gjuhësor pjesërisht të rishikuar dhe të nënshkruar nga punonjësit e kontraktorëve.

Kjo del nga një raport i publikuar së fundmi transmetuesit belg VRT, të cilët ishte në gjendje të dëgjonin më shumë se një mijë regjistrime. Shumica e këtyre regjistrimeve janë bërë me vetëdije, por Google gjithashtu dëgjon biseda që nuk duhet të regjistrohen, disa prej të cilave përmbajnë informacion të ndjeshëm.

Punonjësit e Google po dëgjojnë në mënyrë sistematike skedarët audio të regjistruara nga folësit e mençur të Google Home dhe aplikacionin e ndihmës për smartfon Google.

Në të gjithë botën – kështu edhe në Belgjikë dhe Holandë – njerëzit në Google dëgjojnë këto skedarë audio për të përmirësuar motorin e kërkimit të Google.

Në historinë e VRT NWS, e cila përqendrohet tek përdoruesit holandezë dhe flamandë që flasin për Google Assistant, transmetuesi shqyrtoi një mijë regjistrime, 153 prej të cilave ishin kapur aksidentalisht. Një kontraktues i tha medias se ai regjistron rreth 1,000 klipe audio nga Google Assistant çdo javë. Në njërën prej klipeve që ai kishte shqyrtuar, një zë femre e cila ishte në ankth dhe tha se ndiente se po ndodhte “dhunë fizike”.

Kompanitë e teknologjisë thonë se dërgimi i klipeve audio tek njerëzit për t’u transkriptuar është një proces thelbësor për përmirësimin e teknologjisë së njohjes së tyre të gjuhës. Ata gjithashtu theksojnë se vetëm një përqindje e vogël e regjistrimeve ndahen në këtë mënyrë.

Një zëdhënës i Google tha për Wired se vetëm 0.2 për qind e të gjitha regjistrimeve janë transkriptuar nga njerëzit, dhe se këto klip audio kurrë nuk paraqiten me identifikimin e informacionit rreth përdoruesit. Google ka pranuar që punëtorëve u jepet akses në regjistrimet zanore të bëra nga pronarët e altoparlantit të tij të mençur në Google Home. Kjo qasje është kritike për zhvillimin e teknologjive që mbështesin produkte si Asistent i Google.

Megjithatë, kjo nuk ndalon individët që zbulojnë informata të ndjeshme në vetë regjistrimin. Dhe kompanitë sigurisht që nuk janë paraprakisht në lidhje me këtë proces të transkriptimit. Për shembull, faqja e politikave për privacy për Google Home nuk përmend përdorimin e kompanisë nga kontraktorët njerëzorë, ose mundësinë që Faqja mund të gabojë të regjistrojë përdoruesit.

Këto pengesa mund të shkaktojnë probleme ligjore për kompaninë, thotë Michael Veale, një hulumtues i privatësisë të teknologjisë në Institutin Alan Turing në Londër. Ai u tha Wired se ky nivel i zbulimit mund të mos i përmbushë standardet e përcaktuara nga rregulloret e BEB-së të GDPR.

Duke iu referuar raportit të Belgjikës, Google tha: “Ne kemi mësuar se njëri prej këtyre auditorëve ka shkelur politikën tonë të privatësisë duke shpërndarë të dhëna konfidenciale audio nga Holanda, ekipet tona të sigurisë dhe të privatësisë janë të përfshira dhe tashmë po hetojnë dhe do të ndërmarrim veprime dhe të kryejë një rishikim gjithëpërfshirës të masave të sigurisë për të parandaluar që kjo të ndodhë përsëri “.

Link: https://www.heise.de/newsticker/meldung/Googles-Sprachassistent-Mitarbeiter-hoeren-und-bewerten-Audioaufnahmen-4467985.html

Burimi i fotos: https://www.pexels.com/photo/round-grey-speaker-on-brown-board-1072851/