Home Sport Zyrtare/ COVID-19, shtyhen Lojërat Olimpike, ja kur do të mbahen
Zyrtare/ COVID-19, shtyhen Lojërat Olimpike, ja kur do të mbahen
0

Zyrtare/ COVID-19, shtyhen Lojërat Olimpike, ja kur do të mbahen

0
0

Lojërat Olimpike të Tokios që do të mbaheshin këtë vit janë shtyrë për vitin që vjen për shkak të pandemisë botërore prej COVID-19.

Komiteti Ndërkombëtar Olimpik në bashkëpunim me autoritet japoneze vendosën që ta shtyjnë këtë event të rëndësishëm në 23 korrik të 2021 deri në 8 gusht.

Ky vendim është marrë kryesisht për të mbrojtur shëndetin e sportistëve dhe të gjithë personave të përfshirë në këto Lojëra.

Lojërat Olimpike në të gjithë historinë e organizimit të tyre, janë anuluar vetëm gjatë luftës së parë dhe të dytë botërore.

Situata e krijuar në të gjithë botën nga COVID-19 ka detyruar edhe organizatorët e Eurovizion ta shtyjnë festivalin që pritej të mbahej në maj të këtij viti për një vit më vonë.

Link: https://www.olympic.org/news/ioc-ipc-tokyo-2020-organising-committee-and-tokyo-metropolitan-government-announce-new-dates-for-the-olympic-and-paralympic-games-tokyo-2020

Burimi i fotos: https://www.instagram.com/p/B7r0e96pFrw/