Home Lifestyle Nëse keni mbushur 30 vjeç, këto ndryshimi duhet ti bëni patjetër
Nëse keni mbushur 30 vjeç, këto ndryshimi duhet ti bëni patjetër
0

Nëse keni mbushur 30 vjeç, këto ndryshimi duhet ti bëni patjetër

0
0

Para të 30-tave njerëzit janë të prirur të kequshqehen, apo të zhvillojnë një stil jete me zakone jo fort të mira, të cilat nëse barten edhe pas të 30-tave, mund të ndikojnë seriozisht në shëndetin tuaj.

Ekspertët thonë se pasi mbushni 30 vjeç, metabolizmi nuk është më i njëjti, ai fillon të ngadalësohet dhe fiziku juaj nuk do të jetë bashkëpunues si më parë.

Kështu pas të 30 duhet të ndryshoni disa zakoni, më poshtë po rendisim disa prej tyre.

  1. Lini duhanin

Nëse konsumoni duhan, pasi mbushni 30 vjeç është mirë të hiqni dorë, pasi më vonë do të jetë më e vështirë dhe rreziku nga duhani shtohet pas njëfarë moshe.

  1. Rregulloni orarin e gjumit

Në këtë moshë duhet të vendosni një standart, duke fjetur dhe duke u zgjuar gjithmonë në të njëjtën orë, pasi trupi do ta ketë më të vështirë të përqëndrohet pa gjumë.

  1. Ushtrohuni rregullisht

Metabolizmi pas moshës 30 vjeç dobësohet dhe për këtë arsye është më e lehtë të merrni peshë, kështu që pas kësaj moshe duhet më shumë se kurrë të ushtroheni rregullisht dhe të bëni kujdes me ushqimin.

  1. Filloni të kurseni para

Duket paksa e vështirë, sidomos nëse asnjëherë më parë nuk keni kursyer para, por me kalimin e moshës kursimi i parave është një domosdoshmëri, nëse doni që të krijoni familje dhe të bëheni me fëmijë.

  1. Kënaquni me aq sa keni

Nëse kënaqeni me aq sa keni, atëherë do të jetoni një jetë të lumtur thonë ekspertët, prandaj është e rëndësishme që të vlerësoni gjithë gjërat që keni arritur në jetë, pavarësisht nëse janë shumë apo pak.

  1. Mos u përpiqni ti kënaqni të gjithë

Pas të 30-tave zakonisht e kupton që nuk mund ti kënaqësh të gjithë dhe për këtë arsye thjesht duhet të ndalosh dhe të mendosh mbi të gjitha për veten. Pas njëfarë moshe është e drejtë të jeni pak egoistë.

  1. Falni veten për gabimet

Të gjithë bëjmë gabime për të cilat ndonjëherë nuk arrijmë dot të falim veten. Ky është një defekt i madh i cili duhet medoemos të korigjohet pas të 30-tave, në të kundërt nuk do të gjejmë dot paqe për të ecur para.

Link: https://www.independent.co.uk/life-style/10-changes-to-make-in-your-30s-that-will-set-you-up-for-lifelong-success-a7713076.html

Burimi i fotos: https://unsplash.com/photos/nYgy58eb9aw