Home Lifestyle Pa fjalë! Ja në çfarë përqëndrohen burrat dhe gratë kur shikojnë pornografi
Pa fjalë! Ja në çfarë përqëndrohen burrat dhe gratë kur shikojnë pornografi
0

Pa fjalë! Ja në çfarë përqëndrohen burrat dhe gratë kur shikojnë pornografi

0
0

Kur dikush shikon pornografi, çfarë është ajo që së pari tërheq vëmendjen e tij? Shumica e njerëzve ndoshta do të merrnin me mend trupat dhe/ose organet gjenitale të aktorëve, veçanërisht nëse ata po flasin për shikuesit pornografikë meshkuj. Edhe pse kjo duket se ka kuptim intuitiv, a është vërtet kështu? Sipas hulumtimit, jo domosdoshmërisht.

Në një studim të fundit, pjesëmarrësit heteroseksualë meshkuj dhe femra shikuan një seri imazhesh seksuale të shkarkuara nga Interneti. Çdo imazh përbëhej nga një çift meshkuj-femra të angazhuar ose në seks oral ose në marrëdhënie seksuale. Para shikimit të fotografive, secilit pjesëmarrës u pajis me një pajisje për përcjelljen e syve të montuar në kokë, e cila ishte në gjendje të regjistronte pjesën e saktë të secilës figurë në të cilën një individ ishte fokusuar në çdo moment të caktuar. Kështu, studiuesit jo vetëm që mund të masin atë që së pari tërhoqi vëmendjen e njerëzve, por ata gjithashtu mund të identifikonin fushat që pjesëmarrësit kaluan më shumë kohë duke shikuar.

Gjëja me gjasat më të larta për të tërhequr së pari vëmendjen e meshkujve dhe gjëja që burrat kaluan më shumë kohë duke parë ishin fytyrat femra. Sigurisht, kjo nuk ishte e vetmja gjë në të cilën burrat u përqëndruan – ata gjithashtu kaluan një kohë të mirë duke shikuar organet gjenitale. Për më tepër, duhet të paralajmëroj që ky zbulim nuk vlente për çdo djalë-kishte shumë ndryshueshmëri në tiparet në të cilat ata orientoheshin. Ndoshta burrat duan të dinë se sa e emocionuar dhe “në të” është gruaja në të vërtetë.

Po pjesëmarrëset femra? Gjëja e parë që kishte më shumë gjasa të binte në sy dhe ajo që shikonin më shumë ishin organet gjenitale.

Një detaj tjetër që  bën diferencën tek grate se ata po shikonin me detaj dhe femrat.

Sa i përket arsyes pse gratë heteroseksuale dukeshin aq të interesuara për gratë e tjera, mund të ndodhë sepse gratë thjesht po e krahasonin veten me gratë në ekran.

Linku: https://www.lehmiller.com/blog/2012/6/18/what-do-men-and-women-focus-on-when-they-watch-porn-the-answ.html

Burimi i fotos:https://www.pexels.com/photo/grayscale-photo-of-woman-in-lingerie-1591595/