Home Lifestyle Përfitimet e veçanta, ja pse duhet t’i lejojmë fëmijët të lozin në shi
Përfitimet e veçanta, ja pse duhet t’i lejojmë fëmijët të lozin në shi
0

Përfitimet e veçanta, ja pse duhet t’i lejojmë fëmijët të lozin në shi

0
0

Rritni aftësitë fizike.

Fëmijët mund të zhvillojnë aftësitë fizike më shpejt në shi. Për shkak të kushteve më të rrëshqitshme, fëmijët duhet të punojnë më shumë për të ruajtur ekuilibrin e mirë, duke përmirësuar më tej koordinimin dhe aftësitë e tyre.

Promovon një mënyrë jetese të shëndetshme.

Lejimi i fëmijëve për të luajtur jashtë në shi promovon një mënyrë jetese të shëndetshme pasi atyre u mësohet që në moshë të re se pjesëmarrja në ushtrimet e përditshme nuk duhet të pengohet nga moti.

Hulumtimi i koncepteve shkencore.

Gjatë eksplorimit të jashtëzakonshëm gjatë reshjeve, fëmijëve u jepen përvoja të reja të ujit, pasi shohin ujin që vjen nga çezmat dhe burimet e ujit. Fëmijët mund të mësojnë për natyrën në një mënyrë më të thelluar ndërsa pyesin dhe eksplorojnë koncepte shkencore, të tilla si cikli i ujit, retë dhe moti, përmes lojës duke mësuar se nga vjen uji dhe pse bie shi.

Siguron një përvojë shqisore.

Loja në shi ofron një përvojë fantastike shqisore për fëmijët! Me tinguj, pamje, erë dhe prekje të ndryshme, shiu mund të përmirësojë vërtet përvojën shqisore të fëmijëve.

Rritja e pavarësisë.

Kur fëmijët lihen të luajnë në shi, ata fillojnë të mësojnë aftësitë e vetë-ndihmës dhe të pavarur – duke menduar për atë që u nevojitet për të dalë gjatë motit të lagësht. Pasi fëmijët kthehen nga loja në mot të lagësht, ata mund të mësojnë se për të dalë jashtë herën tjetër.

Rrit kreativitetin.

Kreativiteti dhe imagjinata e fëmijëve mund të frymëzohen teksa ata hidhen në pellgje me baltë si personazhet e tyre të preferuar të filmave vizatimorë dhe lejojnë mendjet e tyre të imagjinojnë.

Linku: https://www.pentagonplay.co.uk/news-and-info/6-benefits-playing-in-the-rain

Burimi i fotos:unsplash.com

tags: