Home Lifestyle Njihuni me 10 shenjat që pohojnë se keni pranë vetes miq të vërtetë
Njihuni me 10 shenjat që pohojnë se keni pranë vetes miq të vërtetë
0

Njihuni me 10 shenjat që pohojnë se keni pranë vetes miq të vërtetë

0
0
  1. Ata i vënë re gjërat e vogla

Një mik i vërtetë është ai që vëren gjërat e vogla. Nëse bëhet fjalë për një prerje flokësh të ndryshme (që me siguri nuk është aq pak) ose një palë këpucë të reja, ju dëshironi që të dashurit tuaj ta vënë re dhe ta pranojnë kur i ndryshoni gjërat! Kjo është më shumë se komplimentet e herëpashershme, do të thotë se ata po ju kushtojnë vëmendje. Duke vërejtur ndryshime të vogla (të mira dhe të këqija) tregojnë se shoku juaj kujdeset për ju!

  1. Shfaqen kur ka rëndësi

Një nga ndryshimet kryesore midis një miku të vërtetë dhe miqve të tjerë, është se si ata ju ndihmojnë të menaxhoni gjërat e vështira në jetë. Miqtë e vërtetë janë në gjendje të përparojnë për ju gjatë periudhave të rëndësishme, stresuese, të trishtuara dhe të vështira kur keni më shumë nevojë për ta. Shfaqja mund të duket ndryshe për njerëz të ndryshëm, veçanërisht kur merren parasysh se si gjuhët e dashurisë ndikojnë në mënyrën se si ne tregojmë mbështetje, prandaj sigurohuni që të mbani mendjen e hapur kur bëhet fjalë për mënyrën se si shfaqen miqtë tuaj për ju. Mund të mos jetë ashtu siç prisni, por kjo nuk e bën atë më pak të rëndësishëm.

  1. Ata ju ndjekin

Miqtë e vërtetë janë njerëzit që janë të kyçur në jetën tuaj. Ata janë njerëz me të cilët ndani lajme, të mira dhe të këqija, dhe njerëz që ndjekin këto lajme. Miqtë e vërtetë gjejnë kohë për ju në jetën e tyre dhe shpenzojnë energji për të vazhduar me të rejat në jetën tuaj. Nëse i tregoni një shoku të vërtetë mundësinë e një promovimi ose pranimi në punë, ata do t’ju ndjekin për të parë nëse ka ndodhur! Dhe ata do të jenë pranë jush pavarësisht se çfarë lajmi është.

  1. Janë të besueshëm

Një mik i vërtetë është dikush tek i cili mund të mbështetesh. Ju e dini se ata do të mbajnë planet e tyre me ju. Ju e dini se mund të mbështeteni tek ata kur të keni nevojë. Miqtë e vërtetë janë njerëz që kanë dëshmuar se do të shfaqen për ju në të kaluarën dhe do të vazhdojnë ta bëjnë këtë, sepse ju jeni një prioritet për ta.

  1. Ata ju mbështesin gjithmonë

Të provosh gjëra të reja është e vështirë, veçanërisht nëse nuk ke askënd që të gëzojë! Miqtë e vërtetë janë njerëz që ju mbështesin ndërsa provoni gjëra të reja, pavarësisht nëse keni sukses apo dështoni. Miqtë e vërtetë e kuptojnë rëndësinë e testimit të kufijve tuaj, të provoni gjëra të reja dhe të shtyni veten, prandaj ata ju mbështesin pa marrë parasysh çfarë. Ju dëshironi të shmangni miqësitë në të cilat njerëzit janë tepër kritikë ose tallen me ju për t’ju bërë të provoni gjëra të reja!

  1. Ata duartrokasin suksesin tuaj

Ndërsa miqtë tuaj duhet t’ju mbështesin, është veçanërisht e rëndësishme që ata të jenë pranë jush kur të keni sukses. Një mik i vërtetë do të jetë në gjendje t’ju duartrokas nga rreshti dhe do t’ju ngrejë lart në suksesin tuaj. Një mik më i mirë jo vetëm që duhet të duartrokasë suksesin tuaj, por ai duhet të mburret për ju para botës.

  1. Ata nuk kërcënohen nga suksesi juaj

Ndërsa shoku juaj është duke duartrokitur suksesin tuaj, është e rëndësishme që ata të mos kërcënohen prej tij. Një mik i vërtetë do të jetë në gjendje të largojë xhelozinë nga situata dhe të festojë për ju! Nëse shoku juaj kërcënohet nga suksesi juaj, ose nëse mendoni se duhet ta fshehni suksesin tuaj nga shoku juaj, atëherë ai nuk është një mik i vërtetë.

  1. Ata gjejnë kohë për ju

Ju kurrë nuk duhet të luftoni për kohën e shokut tuaj. Miqtë e vërtetë gjejnë kohë për ju dhe e kanë prioritet shoqërimin me ju sesa gjëra të tjera më pak të rëndësishme. Askush nuk mund t’ju japë përparësi në çdo kohë, por miqtë e vërtetë bëjnë përpjekje për t’ju parë dhe për t’ju mbajtur në jetën e tyre. Ky është rasti edhe nëse ata kanë diçka më të rëndësishme në jetën e tyre.

  1. Ata i mbajnë premtimet e tyre

Premtimet janë të rëndësishme. Pavarësisht nëse është një angazhim për të ngrënë drekë diku këtë javë, ose një premtim më i madh, miqtë e vërtetë e kuptojnë se çfarë do të thotë premtimet dhe i mbajnë premtimet e tyre ndaj jush. Ne e kuptojmë se ndonjëherë gjërat janë jashtë kontrollit tonë dhe se nuk është gjithmonë e mundur të mbash çdo premtim, por kur është kështu, miqtë e vërtetë e pranojnë peshën e një premtimi të thyer dhe punojnë për të bërë të mundur.

  1. Ata i ruajnë sekretet tuaja

Miqtë e vërtetë janë njerëz të cilëve mund t’u besoni sekretet tuaja. Ju e dini se ata nuk do t’i ndajnë sekretet tuaja me askënd dhe nuk duhet të mendoni dy herë për t’u thënë atyre thashetheme ose se si ndiheni vërtet për situata ose njerëz të caktuar.

Linku: https://hellorelish.com/articles/signs-of-real-friendship.html

Burimi i fotos: freepik.com