Home Business / Technology Probleme me sigurinë, TikTok lançon ‘Projektin Clover’ për zgjidhjen e situatës
Probleme me sigurinë, TikTok lançon ‘Projektin Clover’ për zgjidhjen e situatës
0

Probleme me sigurinë, TikTok lançon ‘Projektin Clover’ për zgjidhjen e situatës

0
0

TikTok lançon ‘Projektin Clover’ për të zbutur frikën e sigurisë në Kinë.

TikTok ka nisur masat e sigurisë për të zbutur shqetësimet se mund të bëhet për të ndarë të dhënat e përdoruesve me Kinën.

Project Clover do të shohë një kompani të veçantë sigurie “monitorojë rrjedhat e të dhënave” dhe TikTok do ta bëjë më të vështirë identifikimin e përdoruesve individualë në të dhëna.

“Portat e sigurisë” do të shtojnë një shtresë shtesë kontrolli mbi aksesin e punonjësve në informacionin e përdoruesve evropianë dhe transferimet e të dhënave jashtë Evropës, thotë ai.

Si pjesë e përpjekjes së tij aktuale për të ruajtur të dhënat e përdoruesve evropianë në nivel lokal, TikTok zbuloi planet për dy qendra të reja të të dhënave, që kushtojnë një total prej 1.2 miliardë euro (1.1 miliardë £) çdo vit, në Dublin, përveç një të shpallur tashmë, dhe Hamar rajoni i Norvegjisë.

Projekti Clover synon të bindë ligjvënësit evropianë se TikTok është i sigurt.

Por historia na tregon se e ardhmja e TikTok do të mbetet në rrezik nëse SHBA-ja nuk është e bindur – dhe për momentin, SHBA duket e vendosur të ndërmarrë veprime kundër aplikacionit.

Linku: https://www.bbc.com/news/technology-64887704

Burimi i fotos:unsplash.com

tags: