Home Lifestyle Përse nuk mjafton vetëm profesioni si punë?
Përse nuk mjafton vetëm profesioni si punë?
0

Përse nuk mjafton vetëm profesioni si punë?

0
0

Chris ka qenë në industrinë e animacionit për më shumë se një dekadë dhe ende është i emocionuar për detyrat e çdo jave.

Atij i pëlqen puna, por paqëndrueshmëria financiare po e detyron të shqyrtojë opsione të tjera.

“Industria nuk investon asgjë në planifikimin afatgjatë të prodhimit ose mbajtjen e talenteve,” shpjegon 35-vjeçari Chris.

“Kështu që, kur prodhimi përfundon, ju jeni të shtyrë në kufi – pa ndërprerje, pa asgjë.”

Në të kaluarën, ai ishte në gjendje të përballonte pasigurinë. Megjithatë, ai dëshiron fëmijë së shpejti dhe rrjedha e luhatshme e parave po bëhet problematike.

Tani, animatori me bazë në Kaliforni po mendon të kalojë në një ‘karrierë rezervë’ në dizajnin e përvojës së përdoruesit (UX), ku tregu po rritet me shpejtësi dhe pagesa është relativisht e lartë. Ai e sheh atë si një opsion kryesisht të sigurt.

Ashtu si Chris, shumë punëtorë kanë një plan alternativ nëse karriera e tyre nuk funksionon – një lloj rikthimi në një industri më të qëndrueshme, në të cilën ata mund të drejtohen nëse plani i tyre A nuk funksionon.

Në disa raste, kjo situatë mund të jetë në një fushë që përputhet me hobi dhe interesat e tyre; në raste të tjera, është ai që është i tolerueshëm dhe paguan faturat. Në përgjithësi, karriera alternative është në një industri me shumë vende pune dhe siguri, përgjithësisht e qëndrueshme edhe në erëra

Linku: https://www.bbc.com/worklife/article/20230525-why-the-back-up-career-is-moving-further-out-of-reach

Foto: Freepek.com