Home Lifestyle Sa minuta vrap ju duhen për të djegur kaloritë e dy copave picë
Sa minuta vrap ju duhen për të djegur kaloritë e dy copave picë
0

Sa minuta vrap ju duhen për të djegur kaloritë e dy copave picë

0
0

Nëse keni konsumuar dy copa picë siç duket duhet të vraponi 33 minuta me ritëm të rregullt (rreth 8km/h) për t’i djegur ato kalori që keni marrë.

Ekspertët tregojnë se dy copa të picës mesatarisht i kanë rreth 326 kalori, ndërsa 33 minuta duhet për djegien e aq kalorive.

Por, nëse vraponi me një ritëm shumë të shpejt (rreth 14 km/h) atëherë ju nevojiten 18 minuta për t’i djegur kaloritë e fituara nga ato dy copa të picës.

Nëse jeni adhurues i ushtrimeve me pesha, atëherë duhet t’i kaloni 87 minuta me ushtrime të tilla për t’i djegur dy copat e picës, por vetëm 48 minuta nëse jeni më rigoroz në ushtrimet e tilla.

45 minuta ushtrime aerobike duhen për djegien e dy copave të picës, dhe 66 minuta ecje me një ritëm prej 5.5 km/h.

Nëse jeni fans i notit dhe besoni se noti ndihmon më shumë në djegien e shpejt të kalorive, atëherë e keni gabim: faktikisht nevojiten 44 minuta not për t’i djegur kaloritë e dy copave të picës.

Këto të dhëna janë nxjerrë nga të dhënat e Shkollës Mjekësore të Harvardit në lidhje me sasinë e kalorive të djegura nga stërvitja dhe bazuar në të dhënat e Byrosë Australiane të Statistikave.

Linku: https://coach.nine.com.au/fitness/how-much-exercise-to-burn-off-slices-of-pizza/09c9fac1-d307-49bd-a80d-59bad212e409

Foto: Freepik.com

tags: