Home Lifestyle A tërhiqen vërtet të kundërtat? Studimi i ri na jep përgjigjen e vërtetë
A tërhiqen vërtet të kundërtat? Studimi i ri na jep përgjigjen e vërtetë
0

A tërhiqen vërtet të kundërtat? Studimi i ri na jep përgjigjen e vërtetë

0
0

Studiuesit në Universitetin e Kolorados analizuan miliona çifte gjatë më shumë se një shekulli dhe morën parasysh mbi 130 tipare. Ata zbuluan se, më shpesh sesa jo, ne përfundojmë me dikë të ngjashëm me ta.

Sipas studimit të botuar 82% dhe 89% e tipareve të ekzaminuara ishin të ngjashme midis partnerëve, duke filluar nga prirjet politike dhe mosha kur humbët virgjërinë deri te tiparet fizike të mprehta, si nëse njerëzit kishin nevojë të mbanin syze apo dhe perimetri i belit të tyre.

Fusha të tjera ku çiftet prireshin të ishin të ngjashëm? Qëndrimet fetare, niveli i arsimimit, mundësia që një person kishte për të pirë ose duhan dhe disa matje të IQ-së treguan të gjitha korrelacione veçanërisht të larta.

Unë mendoj se marrja më e madhe është thjesht se procesi i zgjedhjes së një partneri nuk është domosdoshmërisht i rastësishëm dhe se disa tipare mund të luajnë një rol më të madh në zgjedhjen e partnerit se të tjerët,” Jared Balbona, një shkencëtar i të dhënave postdoktorale

Megjithatë, është e rëndësishme që rezultatet nuk mund të na tregojnë saktësisht pse partnerët mund të jenë të ngjashëm në një tipar të caktuar, thane ekspertët.

“Për shembull, është e mundur që njerëzit me vlera të ngjashme politike të kërkojnë në mënyrë aktive njëri-tjetrin, por është gjithashtu e mundur që ngjashmëria e partnerit në vlerat politike të jetë për shkak, të paktën pjesërisht, nga ata që jetojnë në të njëjtën zonë gjeografike, pasi vlerat politike priren të mblidhen brenda rajoneve të caktuara,” tha ai.

Kishte një pjesë të vogël të kategorive ku çiftet nuk ishin njësoj; ekstroversioni, për shembull, ishte një kategori me pak korrelacion – që do të thotë se një ekstrovert ka po aq gjasa të përfundojë me një tjetër ekstrovert sa me një introvert.

Linku: https://www.mindbodygreen.com/articles/do-opposites-really-attract

Foto: Freepi.com

tags: