Home Business / Technology Apple paralajmëron përdoruesit: Mos e fusni telefonin tuaj të lagur në oriz
Apple paralajmëron përdoruesit: Mos e fusni telefonin tuaj të lagur në oriz
0

Apple paralajmëron përdoruesit: Mos e fusni telefonin tuaj të lagur në oriz

0
0

Dëmtimi i telefonave nga uji është një problem i zakonshëm me të cilin përballen shumë njerëz. Nëse do të bëni një kërkim të shpejtë në internet, sugjerimi i parë që ju del është futja e tij në oriz.

Por sipas dokumenteve mbështetëse të Apple, vendosja e një iPhone në një qese me oriz mund të shkaktojë që grimcat e vogla të orizit të dëmtojnë pajisjen.

Udhëzimet e Apple për trajtimin e një iPhone të lagur përfshijnë shmangien e përdorimit të orizit, burimeve të jashtme të nxehtësisë si tharëse flokësh, ajrit të kompresuar dhe futjes së objekteve të tilla si copat e pambukut ose letrat në portat e karikimit.

Në vend të kësaj, Apple rekomandon që të prekni butësisht telefonin në dorë me portën e karikimit të kthyer nga poshtë për të hequr ujin, e ngjashme me mënyrën se si mund të hiqni ujin nga veshi juaj. Më pas, lini telefonin në një zonë të ajrosur mirë që të thahet natyrshëm për të paktën 30 minuta përpara se të përpiqeni ta karikoni.

Nëse alarmi i zbulimit të lëngjeve vazhdon, është më mirë të prisni deri në 24 orë që pajisja të thahet plotësisht përpara se të rilidhni kabllon e karikimit.

Linku: https://www.macworld.com/article/2239742/iphone-liquid-damage-dry-rice.html

Foto: Freepik.com

 

tags: