Home Lifestyle Arsyeja e vërtetë pse ish-i ju ka bllokuar, sipas një terapisti
Arsyeja e vërtetë pse ish-i ju ka bllokuar, sipas një terapisti
0

Arsyeja e vërtetë pse ish-i ju ka bllokuar, sipas një terapisti

0
0

Mund të dhemb kur zbuloni se ish-i juaj ju ka bllokuar, por arsyet e tyre ndoshta janë të dobishme për të dy.

Bllokimi i ish-it tonë është një mënyrë për të përballuar dhe shëruar nga një ndarje. Dhe le ta pranojmë, është e vështirë të ecim përpara kur na kujtohet vazhdimisht fytyra e ish-it tonë.

Sipas këshilltares së licencuar Leah Aguirre, është shumë e lehtë të përndjesh ish-in pas një ndarjeje. Me disa klikime të një butoni, ju mund të arrini menjëherë njëri-tjetrin.

Megjithatë, kjo nuk është e shëndetshme për ish-in tuaj ose udhëtimin e tyre vetë-shërues. Dhe duke na bllokuar ata mbrojnë paqen e tyre të brendshme.

Duke mos kontaktuar, ata sigurohen që të mos ngatërrohen në të kaluarën. Bllokimi gjithashtu i ndihmon ata të shmangin krijimin e skenarëve në kokën e tyre, vëren Aguirre.

Nëse doni të kapërceni ish-in tuaj, lejojini vetes të ndiheni, shkruan University of New Hampshire. Ulërini në jastëk dhe shpërthejeni Taylor Swift në mënyrë të përsëritur. E rëndësishme është të mos shtypni emocionet tuaja vetëm sepse dëshironi të dukeni si “të fortë”.

Më pas, jepni përparësi sistemit tuaj të mbështetjes. Siç shkruan Universiteti i New Hampshire, “Keni prioritet kohën me ata që ju mbështesin, vlerësojnë dhe ju japin energji dhe minimizoni kohën me ata njerëz që duket se nuk ju kuptojnë dhe nuk ju mbështesin.”

Shkoni të planifikoni një natë miqësie me të dashurit tuaj ose bëni një natë filmi me familjen tuaj. Dhe ndërsa udhëtimi juaj i ndarjes përparon, mos harroni të përqendroheni në kujdesin për veten.

Ushtroni ose meditoni për të hequr mendjen nga gjërat. Shkruani mendimet tuaja për t’ju ndihmuar të reflektoni ose të shkoni në një shëtitje për të pastruar kokën. Çështja është të përfshiheni në aktivitete që do t’ju ndihmojnë të relaksoni mendjen dhe trupin tuaj.

Linku: https://www.theghanareport.com/the-real-reason-you-ex-blocked-you-according-to-a-therapist/

Foto:Freepik.com

tags: