Home Business / Technology TikTok do të përballet me rivalin Instagram, duke lançuar një aplikacion për ndarjen e fotove
TikTok do të përballet me rivalin Instagram, duke lançuar një aplikacion për ndarjen e fotove
0

TikTok do të përballet me rivalin Instagram, duke lançuar një aplikacion për ndarjen e fotove

0
0

Kompania tha se ishte duke punuar në një “hapësirë të dedikuar” për imazhe dhe tekst.

Disa përdorues kanë marrë njoftime duke thënë se postimet e tyre të fotografive do të ndahen në një aplikacion të ri “TikTok Notes” përveç nëse ata tërhiqen.

TikTok thotë se nuk e ka finalizuar dizajnin e aplikacionit Notes dhe as nuk ka konfirmuar një datë lëshimi.

Por njoftimet e marra nga disa përdorues sugjerojnë se aplikacioni do t’i lejojë përdoruesit të ngarkojnë ose të ndajnë postime fotografish – të cilat aktualisht janë një veçori e aplikacionit TikTok dhe i lejojnë njerëzit të postojnë një seri imazhesh me tinguj dhe filtra.

Konsulenti i mediave sociale, Matt Navarra, tha se një aplikacion teksti ose fotografie mund të jetë një hapësirë ku shumica e përdoruesve të TikTok që “ngulin”, në vend që të postojnë, do të angazhohen më shumë.

Por ai tha se nuk mendonte se një aplikacion tjetër për ndarjen e fotografive ishte diçka për të cilën përdoruesit e mediave sociale ishin “të dëshpëruar”.

“Ne kemi shumë prej tyre, kështu që nuk mendoj se ka domosdoshmërisht atë kërkesë,” tha ai.

Ajo vjen në një kohë të vështirë për kompaninë, me miratimin e legjislacionit të SHBA-së që mund të ndalojë TikTok nëse pronari i tij kinez nuk e shet atë brenda gjashtë muajve nga miratimi i ligjit.

“Lansimi i Notes si një aplikacion i veçantë do të ishte një nisje në strategjinë për TikTok, i cili më parë ka inkorporuar veçori të reja drejtpërdrejt në aplikacionin bazë, por ka kuptim duke pasur parasysh kontrollin aktual rregullator dhe konsumator,” tha Jasmine Enberg, analistja kryesore e mediave sociale në Inteligjenca e Brendshme.

Linku: https://www.bbc.com/news/articles/cge8j2dyg1qo

Burimi i fotos:pexele.com

tags: