Home Tag "kujtime"

Studiuesit i japin fund dilemës, ja në çfarë moshe fëmijët fillojnë të krijojnë kujtime

0
Një studim i ri sugjeron se mesatarisht ngjarjet më të hershme që mund të kujtojnë njerëzit tregojnë se i përkasin moshës 2 vjeç e gjysmë. ‘Kur ndodh kujtesa e hershme e dikujt, ajo është më shumë si një shënjestër e lëvizshme sesa si një kujtesë e vetme statike’- shpjegojnë ekspertët. Sipas tyre njerëzit mbajnë mend shumë duke nisur nga mosha 2 vjeç e gjysmë. Kjo ndodh për dy arsye. Së pari, është shumë e […]

Rezarta kthehet pas në kohë, nuk do ta besoni si dukej 18 vjeç

0
Të gjithë bëhen nostalgjik për vitet e kaluara dhe shumë herë lundrojnë mes fotosh për të kujtuar momentet më të bukura. Kështu ka bërë edhe Rezarta Shkurta e cila është kthyer disa vite pas në kohë duke sjellë një foto të vjetër të saj kur ishte vetëm 18 vjeç. “18 vjeç seti i parë artistik”, […]