Home Lifestyle

Lifestyle

11 pyetjet të cilave duhet t’ju përgjigjeni përpara të 30-tave

0
Cili është kuptimi i jetës? Ose, çfarë dua të arrij në jetën time? Janë këto vetëm disa nga pyetjet që ndoshta nuk do ta marrin kurrë përgjigjen. Ka 11 pyetje të cilave ju duhet t`iu përgjigjeni pa shkuar ende 30 vjeç. Përgjigjet e këtyre pyetjeve do t`ju ndihmojnë të qartësoni llojin e punës që dëshironi […]

Kush nga meshkujt shqiptarë u zhvesh më bukur?

0
Me rastin e verës të gjithë janë duke shkruar për rrobat e banjës së vajzave. Me fruta, pa fruta, kjo apo ajo ngjyrë dhe askush nuk po kujtohet për djemtë. Edhe ata kujdesen për paraqitjen e tyre në ditët e pushimeve, qoftë paraprakisht me palestër, për të bërë ato muskujt te barku, pastaj edhe për pantallonat […]

Cili është profesioni më i vështirë sipas fëmijëve?

0
Për Business Insider fëmijët kanë treguar se cila është puna më e rëndësishme në botë. Të rriturit ankohen gjithmonë për punët e tyre dhe asnjëherë nuk janë të kënaqur. Po çfarë mendojnë fëmijët për punët e të rriturve dhe cilin profesion konsiderojnë si më të vështirin? Në intervistat e shkurtra të realizuara në Angli me […]

Rikthehen këpucët me taka për burrat

0
Ka qenë një kohë kur burrat vishnin këpucë serioze me pak takë katrore. Iku ajo kohë dhe nuk quhej më modë deri pak kohë më parë. Dihet se moda ikën e vjen dhe vërtitet ndër vite, ndaj asnjëherë nuk duhet t`i hedhim rrobat ose aksesorët. Do të vijë dita kur në mos neve, brezit tjetër […]

Si ta hiqni aromën e keqe të frigoriferit

0
Një ndër gjërat më të rëndësishme dhe më të bezdisshme mes punëve që ju duhet të bëni është pastrimi i frigoriferit. Madje do të harroni fare që keni për ta bërë atë derisa të vijë era. Frigoriferi mban shpesh një aromë jo të këndshme kjo për shkak të ushqimeve që vendosim aty dhe kohës që […]

20 vendet me mirëqenie më të lartë sociale

0
Danimarka është zyrtarisht vendi më i zhvilluar për të jetuar, sipas një studimi të ri të publikuar në raportin “Social Progress Index in 2017”. Në studim janë shqyrtuar mënyra e jetesës, duke përfshirë gjërat bazë për të cilat një qenie humane ka nevojë që nga shërbimi mjekësor, strehimi, siguria, edukimi, të drejtat, liritë dhe toleranca. […]

Ndër 20 restorantet më të nënvlerësuar në botë

0
Megjithë guidat që kemi për restorantet më të mirë në botë, ushqim të shijshëm dhe të veçantë mund të ketë edhe në ato restorantet e pavlerësuar, ose të palavdëruar. Si t`i gjejmë ata? Janë pyetur disa ekspertë, si shkrimtarë që shkruajnë për ushqimin dhe organizues rajonal të akademisë globale që emëron anëtarët e panelit për […]

Ritualet që duhet të bëni çdo mëngjes

0
Disa njerëz nuk janë më kot të suksesshëm. Ka disa rituale të cilat të bëjnë ta nisësh ditën më pozitivisht dhe për këtë arsye këta njerëz janë më efiçentë. Sipas autores Laura Vanderkam këto janë ritualet që bëjnë njerëzit e suksesshëm çdo mëngjes dhe jo vetëm. Përkushtimi dhe rregullsia janë baza. Zgjohen herët E nisin […]

A kanë aktivitet fizik të rinjtë e sotëm?

0
Zakonisht besohet se fjala rini është një sinonim i të qenurit aktiv. Një studim nga “Johns Hopkins Bloomberg School of Public Health” sugjeron se 19-vjeçarët nuk janë më aktivë sesa njerëzit 60-vjeçar. Rezultatet e këtij studimi janë publikuar në gazetën “Preventive Medicine”. Pavarësisht se është studim i zhvilluar jashtë Shqipërisë, rezultatet e tij mund të […]

Çfarë ndodh nëse hiqni dorë nga sheqeri?

0
Dietologët po i mëshojnë çdo ditë e më shumë heqjes dorë nga sheqeri. E pavarësisht kësaj, ai vazhdon të jetë shumë i dashur për njerëzit. Largimi ekstrem i sheqerit nga dieta juaj ushqimore do të ishte sigurisht e pamundur. Megjithatë mund të filloni duke shmangur pijet me gas, ëmbëlsirat, apo të shtuarin sheqer në çaj […]