Home Business / Technology

Business / Technology

Si ta mbash më të sigurtë fjalëkalimin e Facebook dhe Instagram

0
Si pjesë të rishikimit rutinë të sigurisë në Janar, Facebook zbuloi se disa fjalkalime të përdoruesve po ruheshin në një format të lexueshëm brenda sistemeve të brendshme të ruajtjes së të dhënave. Kjo tërhoqi vëmendjen e punonjësve të sigurisë në Facebook, pasi sistemet e identifikimit janë të dizajnuara për të maskuar fjalëkalimet duke përdorur teknika […]

A mund të manipulohet numri i dëgjuesve në Spotify? Studiesit shqyrtojnë rastin!

0
“Numri i 160 deri në 170 milionë përdoruesve në internet të shërbimit Spotify, mund të manipulohet nga softueri”, kështu njoftoi të martën një radio publike në Suedi. Media i referohet një studimi të botuar nga shkencëtarët suedezë dhe gjermanë. Në rezultatet e projektit hulmutues doli që: Me anë të ‘bots’ (klikime robotike) që në mënyrë […]

Ndryshon tregu i muzikës në Gjermani, si po zhvendoset audienca

0
Të ardhurat e regjistruara nga tregu i muzikës në Gjermani ranë me 0.4% në vitin 2018, sipas shifrave të publikuara nga shoqata e industrisë gjermane të muzikës Bundesverband Musikindustrie (BVMI). Të ardhurat totale në të gjithë vendin nga CD, downloads, vinyl dhe streaming në vitin 2018 ishin 1.58 miliardë euro. Ndërkohë që i gjithë tregu […]

Pas makinave autonome, ky shtet po përgatitet për prodhimin e anijeve pa kapiten

0
Pas projektimit për ndërtimin e makinave autonome të cilat shumë shpejt mund të jenë realitet, Gjermania po planifikon të aplikojë të njëjtën teknologji për lundrimin. Në bashkëpunim me Ministrinë Gjermane të Transporteve, aktorët dhe inxhinierët e kësaj industrie po punojnë për të krijuar hapsira për testimin e këtij projekti në kanalin “Spree-Order”. Kjo do të […]

Skandali me të dhënat e privatësisë, Facebook konfirmon vendimin për të shkrirë aplikacionet

0
Pas skandalit të publikimit të të dhënave personale, Facebook po ndërmerr hapa konkrete në mbrotjen e privatësisë. Themeluesi i rrjetit sociale Mark Zuckerberg bëri të ditur se po fokusohen në një plan të ri për mbrojtjen e privatësisë, ku konfirmoi se aplikacionet WhatsApp, Messenger dhe Instagram do të shkrihen në një platformë të vetme. Shefi […]

Krijimi i makinave autonome në një dilemë morale!

0
Krijimi i makinave autonome mund të vihet në dilemë morale. Kjo pasi hulumtuesit kanë vlerësuar se ato mund të bëhen shkak për aksidente dhe sesi di të veprohet në raste kritike. Sipas programuesve makinat autonome duhet të lëvizin dhe ndërmjet dilemave morale, për të shmangur  situatat kritike për ndonjë aksident. Rezultatet e një eskperimenti të […]