Home Travel

Travel

Rreziqet që duhen shmangur gjatë pushimeve verore

0
Shumica e njerëzve mezi presin pushimet verore. Fëmijët janë jashtë shkollës, moti po ngroh dhe shumë prindër janë në gjendje të pushojnë nga puna për të kaluar kohë me familjet e tyre. Është e rëndësishme të jeni të vetëdijshëm për rreziqe të tjera të mundshme gjatë udhëtimeve tuaja verore: Nxehtësia ekstreme Vapa ekstreme mund të […]

Parisi gjithmonë një ide e mirë për verën

0
“Parisi është gjithnjë një ide e mirë!”- thotë Audrey Hepburn në filmin “Sabrina”, shprehje kjo që do të bëhej ndër më të përdorurat përsa i përket kryeqytetit francez. Dhe jo më kot! Arsyeja se përse Parisi është gjithnjë një ide e mirë është shumë e thjeshtë: Është magjepsës në çdo stinë apo muaj të vitit […]

‘Eko-pallatet’ e Turqisë 300-vjeçare

0
I vendosur thellë brenda provincës Karabuk të rajonit të Detit të Zi të Turqisë, Safranbolu ishte një ndalesë e rëndësishme karvanesh përgjatë Rrugës së Mëndafshit, rruga e lashtë tregtare midis Kinës dhe Perëndimit. Qyteti ishte i njohur për lulëzimin e tregtisë së shafranit dhe u bë një qytet i shquar osman në shekullin e 18-të, […]

Ja disa nga destinacionet që mund të vizitoni këtë vit

0
Me ardhjen e pushimeve të gjithë mendojë se cila destinacione do të vizitojnë. Këto janë destiancionet e listuara nga buletinet ndërkombëtare si ideale për këtë vit: Poloni Janë disa destinacione të reja në Poloni që mund të vizitohen gjatë këtij viti si Hotel Verte, prona e re e Autograph Collection në Varshavë, e cila hapi […]

5 vendet më të mira që mund të jetojnë emigrantët

0
Një ndër problemet më të shpeshta të emigrantëve është vendi që duhet të zgjedhin për të jetuar. Hulumtimi i tyre rendit vetëm vendet më të pasura në botë – dhe jo të gjitha të dhënat mund të jenë me interes të barabartë për familjet e emigrantëve. Por gjetjet ndihmojnë për të krijuar një pamje të […]

Në këtë vend të Italisë mund të gjobiteni për publikimin e fotove

0
Vizitorët që shkojnë në Portofino në Itali mund të gjobiten nëse qëndrojnë gjatë duke bërë foto. Portofino në Itali ka futur rregulla kundër nxjerrjes së fotografive. Kur shkojnë me pushime, shumë prej nesh pëlqejnë të dokumentojnë udhëtimin tonë duke bërë fotografi të mjedisit tonë, si dhe miqve dhe familjes duke shijuar kohën e tyre larg. […]