Home Business / Technology

Business / Technology

A po na përgjon instagrami… testuesit e iOS 14 bëjnë zbulimin e rëndësishëm

0
Sistemi i operimit të iPhone-it të ri iOS 14, tashmë do ti paralajmërojë përdoruesit sa herë që aplikacionet përdorin kamerën apo mikronin e telefonit tuaj. Ky funksion paralajmërues ka filluar të aplikohet fillimisht për Instagramin, i cili në fakt e ka konsideruar këtë veprim si të gabuar. Më konkretisht testuesit e sistemit të operimit të […]

Facebook krijon chat special vetëm për çiftet

0
Një ekip ekspertësh të Facebook kanë krijuar së fundmi një chat special dedikuar çifteve. Aplikacioni i ri i quajtur “Tuned” ka për synim të përforcojë komunikimin midis një çifti dhe ndërmjet atyre që janë duke u bërë çift. Kështu përmes këtij aplikacioni të veçantë partnerët mund ti dërgojnë njëri tjetrit që nga mesazhet e thjeshta […]

COVID-19/ Printimi 3D, kthen maskat në ventilatorë emergjence

0
Mungesa apo prishja e respitatorëve  ka qenë një prej problemeve më të mëdha në luftën kundër Coronavirus sidomos në Itali ku situata është ende tejet kritike. Konkretisht ekspertët kanë gjetur një zgjidhje mjaft kreative duke shndërruar maskat që shërbejnë për t’u zhytur në maska respiratore përmes printimit 3D, realizuar nga kompania italiane Isinova. Këto lloj maskash […]

Rikthet në Tiranë, festivali më i madh i inovacionit, përgatituni për tu njohur me ide revolucionare

0
“Tok Digital Agency”, risjell në Tiranë për të dytin vit radhazi “Innovation Nest Festival”, me risitë më të fundit të teknologjisë. Ky festival do të mbahet në ambjentet e Art Turbina në datat 24 dhe 25 tetor, ndërsa të gjithë të interesuarit do të kenë mundësinë që për disa orë të humbasin në botën e […]