Home Lifestyle 5 ushqimet për sy të shëndetshëm
5 ushqimet për sy të shëndetshëm
0

5 ushqimet për sy të shëndetshëm

0
0

Nuk ka si drita e syve. Është i rëndësishëm angazhimi serioz për kujdesin ndaj tyre dhe përpos vizitave të rregullta te mjeku duhet të kujdesemi edhe për ushqimin. Shumë probleme por edhe të mira vijnë si pasojë e ushqimit.

  • Për të pasur një shikim më të qartë për shumë vite jetë duhet të hani më shumë karrota. E keni dëgjuar shpesh se bën mirë për sytë, por ndoshta jo me detaje. Në të gjendet Beta-carotene, një tip i vitaminës A, që ndihmon retinën dhe pjesë të tjera të syrit të funksionojnë më mirë.
  • Sallata jeshile me luteinën e saj është provuar se ul riskun e problemeve të syve.
  • Veza ka lutein dhe zink që gjithashtu ul riskun për probleme.
  • Qitro dhe fryta pylli kanë vitamin C.
  • Edhe vitamina E që gjendet te bajamet është shumë e shëndetshme për sytë.
  • Peshku është shumë i rëndësishëm jo vetëm për sytë.

Burimi i lajmit: http://www.health.com/health/gallery/0,,20680738,00.html#more

Burimi i fotos: © Skitterphoto https://www.pexels.com/photo/people-face-child-eye-32267/