Home Travel Vendet më te rrezikshme në botë për tu vizituar, nuk e keni idenë çfarë ju ndodh nëse shkoni
Vendet më te rrezikshme në botë për tu vizituar, nuk e keni idenë çfarë ju ndodh nëse shkoni
0

Vendet më te rrezikshme në botë për tu vizituar, nuk e keni idenë çfarë ju ndodh nëse shkoni

0
0

Bota është e mbushur me vende të rrezikshme, por janë disa në veçanti të cilave është më mirë tu qëndroni sa më larg.

Eskpertët kanë renditur 11 vendet më të rrezikshme në botë në të cilat është e pamundur të qëndroni, por edhe nëse shkoni do të rrezikoni seriozisht jetën tuaj.

Listën e kryeson e ashtuquajtura Lëndina e vdekjes në Shtetet e Bashkuara të Amerikës.

Kjo është një shkretëtirë më pamje mahnitëse por me temperatura përvëluese të cilat arrijnë deri në 56,7 grade celcius.

Në të njëjtat parametra temperaturash të larta që shkojnë deri në 50 gradë gjendet edhe shkretëtira Danakil në Eritrea.

Kjo shkretëtirë është gjithashtu e rrezikshme edhe për shkak të numrit të lartë të vullkaneve aktive.

Në këtë listë renditet gjithashtu mali Washington, i cili ka temperatura shumë të ulëta të papërballueshme nga trupi I njeriut si dhe erëra me shpejtësi shumë të lartë.

Renditja vijon me një zonë të rrezikshme vullkanike në Indonezi i ndjekur nga ishulli i gjarpërinjve në Brazil, në të cilin gjendet gjarpërinjtë më të rrezikshëm në botë.

Lista vijon me një park nacional në Bolivi në të cilin gjendet insektet më të rrezikshme në botë.

Lugina e vdekjes në Russi, Mbretëria e elefantëve në Tajlanë, Liqeni Nantron në Tanzani, si dhe regjioni Afat në Etiopi.

 

Link: https://brightside.me/wonder-places/the-ten-most-dangerous-places-in-the-world-that-you-probably-wont-want-to-visit-140405/

Burimi i fotos: https://www.pexels.com/photo/abstract-active-ash-color-235807/