Home Travel 10 arsye pse udhëtimet na bëjnë më të lumtur
10 arsye pse udhëtimet na bëjnë më të lumtur
0

10 arsye pse udhëtimet na bëjnë më të lumtur

0
0

1 Sipas shkencës, udhëtimi është sekreti i lumturisë

Të paktën, ky është supozimi që do të donim të bënim pas zbulimit të rezultateve të një studimi të bërë nga Universiteti Cornell. Sipas studiuesve, shpenzimi i parave për përvoja, dhe jo për objekte fizike, na bën më të lumtur.

2 Udhëtimi rrit vetëbesimin.

Sipas një studimi nga Booking.com, të raportuar nga Marie Claire, 65% e udhëtarëve të anketuar zbulojnë se përvojat e tyre të para jashtë vendit rritën besimin e tyre.

3 Udhëtimi na lejon të njohim më mirë veten.

Udhëtimi, veçanërisht i vetëm, është një mundësi për të zbuluar kufijtë tanë dhe për të zgjeruar horizontet tona.

4 Pas udhëtimeve përshtatesh më lehtë.

Të jesh në gjendje të përshtatsh me çdo situatë është një kërkesë thelbësore për shumë punëdhënës. Eksperiencat që fitojmë në rrugë mund të jenë të dobishme edhe në punë. Udhëtarët përgjithësisht perceptohen si të shkathët dhe të guximshëm.

5 Udhëtimi na jep ndjenjën e një mendje më të hapur.

Rrugës, mësojmë shpejt se referencat kulturore ndihmojnë në formimin e imazhit tonë për botën. Vendosja e vetes në vendin e dikujt tjetër për t’i kuptuar më mirë ata zgjeron fushën tonë të vizionit.

6 Udhëtimi na ndihmon të bëjmë një hap prapa.

Ndonjëherë, largimi siguron distancën shumë të nevojshme për të parë një problem në një dritë të re. Ne nuk po flasim për të ikur nga problemet tona, por përkundrazi, për t’i dhënë vetes një pushim për të zgjidhur një problem.

7 Udhëtimet na mbajnë më të rinj.

Sipas rezultateve, të raportuara nga Los Angeles Times personat që bëjnë pushime 2 herë në vit janë më të lumtur se personat që bëjnë më rrallë pushime.

8 Do të zotëroni të paktën një gjuhë të huaj

Do të mësoni një gjuhë të huaj gjatë eksplorimeve të ndryshme në udhetimet tuaja. Kjo është një ndjesi që iu bën të ndiheni më të lumtur.

9 Udhëtimet na eleminojnë stresin.

Sipas një studimi të bërë nga Komisioni Global për Plakjen dhe Qendra Transamerica për Studimet e Pensionit dhe Shoqata e Udhëtimit në SHBA, pas një ose dy ditësh, 89% e udhëtarëve vërejnë një ulje të ndjeshme të niveleve të tyre të stresit.

10 Kujtimet e udhëtimit janë të paçmueshme

Sipas një sondazhi të kryer nga Booking.com në 17 vende, 49% e pjesëmarrësve deklaruan se udhëtimi u sjell atyre më shumë lumturi sesa dita e tyre e dasmës.

Linku: https://www.airtransat.com/experiencetransat/10-reasons-travelling-happy/

Burimi i fotos: pexele.com