Home Lifestyle Sinjalet që tregojnë se dikush po ju gënjen
Sinjalet që tregojnë se dikush po ju gënjen
0

Sinjalet që tregojnë se dikush po ju gënjen

0
0

Ata prekin fytyrën, gojën ose fytin e tyre.

Kjo gjuhë e trupit nënndërgjegjeshëm mund të tregojë se dikush po ju gënjen. Nëse vëreni dikë që i prek fytyrën dhe që normalisht nuk e bën këtë, është një flamur i vogël i kuq për ta parë.

Ata përsërisin veten.

Nëse dikush fillon të belbëzojë, duke përsëritur fjalë ose fraza, kjo është një shenjë se ata po përpiqen të mendojnë se çfarë të thonë më pas. Kjo mund të tregojë se ata po sajojnë një histori për të treguar. Përsëri, krahasoni fjalimin e tyre nervoz me fjalimin e tyre normal. Disa njerëz gjithmonë belbëzojnë, kështu që për ta do të ishte një pjesë normale e të folurit, jo një tregues i pandershmërisë.

Ata ndalojnë para se të përgjigjen.

Një pauzë e gjatë ose jonormale përpara se dikush t’i përgjigjet një pyetjeje mund të jetë një sugjerim se ata po gënjejnë. Kjo është veçanërisht e vërtetë nëse përgjigja duhet të jetë e thjeshtë dhe e qartë. Një pauzë përpara se t’i përgjigjet një pyetjeje në dukje të lehtë mund të nënkuptojë se ata po përpiqen të mbajnë gjurmët e asaj që kanë thënë tashmë dhe si ta mbajnë gënjeshtrën.

Ata shikojnë drejt derës.

Në mënyrë të pandërgjegjshme, ne shikojmë ku duam të shkojmë, dikush që nuk ndihet rehat mund të shikojë drejt një dere, ose në minimumin e ndërprerjes së kontaktit me sy me ju kur gënjen. Të tjerët mund të shikojnë orën e tyre, duke sinjalizuar dëshirën e tyre për të mos shpenzuar më shumë kohë në bisedë.

Ata nuk i mbyllin sytë.

Disa gënjeshtarë të zjarrtë kanë mësuar të telegrafojnë besimin, kështu që në vend që të ndërpresin kontaktin me sy, ata do t’ju ngulin sytë dhe nuk do të mbyllin sytë. Nëse duket se kontakti i tyre me sy është shumë intensiv, mund të jetë një shenjë se ata po përpiqen të mbulojnë nervozizmin e tyre.

Linku: https://www.inc.com/rhett-power/5-signs-someone-is-lying-to-you.html

Burimi i fotos: unsplash.com

tags: