Home Business / Technology Netflix zgjeron goditjen ndaj ndarjes së fjalëkalimeve në të gjithë botën
Netflix zgjeron goditjen ndaj ndarjes së fjalëkalimeve në të gjithë botën
0

Netflix zgjeron goditjen ndaj ndarjes së fjalëkalimeve në të gjithë botën

0
0

Kompania transmetuese e videove që paralajmëron përdoruesit se llogaritë e tyre nuk mund të ndahen falas jashtë familjeve të tyre

Netflix të martën zgjeroi goditjen e tij ndaj ndarjes së fjalëkalimeve në Shtetet e Bashkuara dhe më shumë se 100 vende të tjera, duke paralajmëruar përdoruesit se llogaritë e tyre nuk mund të ndahen falas jashtë familjeve të tyre.

Pionieri i transmetimit të videove ka kërkuar mënyra të reja për të fituar para, ndërsa përballet me shenja të ngopjes së tregut, me përpjekje që përfshijnë kufizime në huazimin e fjalëkalimeve dhe një opsion të ri të mbështetur nga reklamat.

Netflix tha se po dërgonte email për ndarjen e llogarive për klientët në 103 vende dhe territore, duke përfshirë Shtetet e Bashkuara, Britaninë, Francën, Gjermaninë, Australinë, Singaporin, Meksikën dhe Brazilin.

Emailet thonë se një llogari Netflix duhet të përdoret vetëm në një familje. Klientët që paguajnë mund të shtojnë një anëtar jashtë shtëpive të tyre për një tarifë shtesë. Në SHBA, tarifa është 8 dollarë në muaj.

Anëtarët mund të transferojnë gjithashtu profilin e një personi në mënyrë që përdoruesi të mund të mbajë historinë e shikimit dhe rekomandimet e tij.

Netflix vitin e kaluar tha se do të kufizonte ndarjen e llogarive dhe po testonte qasje të ndryshme në disa tregje.

Kompania kishte vlerësuar se më shumë se 100 milionë familje u kishin dhënë kredencialet e tyre të hyrjes miqve dhe familjes jashtë shtëpive të tyre. Deri në fund të marsit, klientët që paguajnë Netflix arritën në 232.5 milionë në mbarë botën.

Sipas politikave të reja, njerëzit brenda së njëjtës familje mund të vazhdojnë të ndajnë një llogari Netflix dhe mund ta përdorin atë në pajisje të ndryshme kur udhëtojnë, tha kompania.

Linku: https://www.theguardian.com/media/2023/may/23/netflix-crackdown-password-sharing

Burimi i fotos: pexele.com

tags: