Home Business / Technology Kompania e çipave të trurit të Elon Musk merr miratimin për ta testuar te njerëzit
Kompania e çipave të trurit të Elon Musk merr miratimin për ta testuar te njerëzit
0

Kompania e çipave të trurit të Elon Musk merr miratimin për ta testuar te njerëzit

0
0

Kompania e çipave të trurit të Elon Musk merr miratimin për ta testuar te njerëzit.

Deri më tani, Neuralink ka testuar çipat e saj te majmunët.

Neuralink i Elon Musk u miratua për të testuar te njerëzit.

Elon Musk sapo ka marrë miratimin e FDA për të implantuar një çip kompjuteri brenda trurit të njeriut.

Kompania e ndërfaqes tru-kompjuter të miliarderit, Neuralink, sapo njoftoi se sapo i është dhënë miratimi për të nisur studimin e parë në njerëz.

Musk dëshiron të bëjë gjëra të mëdha me implantin.

Me mikroçipin, Musk dëshiron të trajtojë kushte të ndryshme, duke përfshirë rivendosjen e shikimit tek të verbërit dhe lëvizshmërinë tek njerëzit me paralizë.

“Ne duam të tejkalojmë performancën njerëzore të aftë për punë me teknologjinë tonë”, tha kompania.

Neuralink njoftoi miratimin e FDA në Twitter sot.

“Ne jemi të ngazëllyer të ndajmë se kemi marrë miratimin e FDA-së për të nisur studimin tonë klinik të parë në njerëz,” thanë ata.

Vetë Musk tha se do ta implantonte çipin në kokën e tij, por nuk specifikoi se kur.

Linku: https://supercarblondie.com/neuralink-elon-musk-computer-chip-human-brain/

Burimi i fotos:https://www.instagram.com/p/Crv6VHCNqxV/

tags: