Home Lifestyle Përfitimet shëndetësore të ecjes zbathur që duhet ti dini
Përfitimet shëndetësore të ecjes zbathur që duhet ti dini
0

Përfitimet shëndetësore të ecjes zbathur që duhet ti dini

0
0

Forcon këmbët tuaja

Ecja zbathur mund të zgjasë muskujt e vegjël, tendinat dhe ligamentet në këmbët tuaja. Prandaj, kjo mund të ndihmojë në luftimin e atrofisë së muskujve të këmbës.

Mund të zvogëlojë stresin oksidativ në trupin tuaj.

Një nga përfitimet më efektive dhe më të mira të ecjes zbathur është se mund të ndihmojë në uljen e stresit oksidativ në trupin tuaj

Mund të promovojë shëndet të mirë kardiovaskular.

Tokëzimi zbathur mund të çojë në kontakt të drejtpërdrejtë të trupit të njeriut me sipërfaqen e Tokës, gjë që mund të ketë efekte të shumta intriguese në fiziologjinë tuaj. Mund të ketë gjithashtu një ndikim pozitiv në faktorët e rrezikut kardiovaskular në trupin tuaj. Hulumtimet sugjerojnë se të ecurit zbathur mund të rrisë ngarkesën sipërfaqësore në qelizat e kuqe të gjakut.

Mund të ndihmojë në luftimin e inflamacionit.

Sipas studimeve, ecja zbathur mund të çojë në prodhimin e dallimeve të matshme në përqendrimin e citokinave, qelizave të bardha të gjakut dhe komponimeve të tjera kimike që përfshihen në procesin e një përgjigje inflamatore. Më tej, kur lëkura bie në kontakt të drejtpërdrejtë me sipërfaqen e Tokës, mundëson lëvizjen e elektroneve të lira nga sipërfaqja e planetit në trup.

Mund të rrisë imunitetin.

Një nga përfitimet më të mëdha të ecjes zbathur është se mund të ndihmojë në rritjen e imunitetit tuaj.

Mund të ndihmojë në shërimin e dhimbjeve kronike.

Sipas hulumtimeve, tokëzimi zbathur mund të ketë efekte pozitive në fiziologjinë tuaj dhe gjithashtu të ndihmojë në zbutjen e dhimbjes. Ecja zbathur mund të ndryshojë numrin e limfociteve dhe neutrofileve që qarkullojnë në trupin tuaj, gjë që mund të ndihmojë në uljen e dhimbjes.

Mund të sigurojë lehtësim nga ankthi.

Sipas një studimi, vetëm një orë kontakt i drejtpërdrejtë me sipërfaqen e Tokës mund të përmirësojë disponimin tuaj dhe t’iu lehtësojë[ nga ankthi.

Mund të ndihmojë në promovimin e shikimit të mirë.

Një nga përfitimet e të ecurit zbathur është se kontakti i drejtpërdrejtë me sipërfaqen e Tokës mund të përmirësojë shikimin tuaj. Hulumtimet thonë se pikat e refleksit në këmbën tuaj lidhen drejtpërdrejt me nervat optikë, gjë që përfundimisht mund të ndihmojë në promovimin e shikimit të mirë.

Mund të inkurajojë një gjumë më të mirë.

Kur elektronet e lira hyjnë në trupin tuaj ndërsa ecni zbathur, mund të ketë përfitime të shumta fiziologjike pozitive për trupin tuaj. Këto elektrone mund të kenë efekte antioksiduese dhe të normalizojnë ritmin ditor të kortizolit.

Mund të ndihmojë në rregullimin e sistemit nervor.

Kur trupi juaj vjen në kontakt të drejtpërdrejtë me sipërfaqen e Tokës, fenomeni i shkëmbimit të elektroneve e vendos trupin tuaj në një gjendje shërimi. Hulumtimet thonë se kur elektronet e lira lëvizin nga sipërfaqja e planetit në trupin tuaj, mund të përmirësojë shëndetin tuaj. Kjo mund të ketë implikime pozitive në sistemin kardiovaskular, sistemin nervor qendror.

Linku: https://www.pinkvilla.com/health/fitness/benefits-of-walking-barefoot-1223554

Burimi i fotos: pexele.com

tags: