Home Business / Technology Tinder prezanton kontrollet e identifikimit të skanimit të pasaportave për përdoruesit
Tinder prezanton kontrollet e identifikimit të skanimit të pasaportave për përdoruesit
0

Tinder prezanton kontrollet e identifikimit të skanimit të pasaportave për përdoruesit

0
0

Tinder prezanton kontrollet e identifikimit të skanimit të pasaportave për përdoruesit në Mbretërinë e Bashkuar.

Tinder po prezanton kontrolle të zgjeruara të identitetit për përdoruesit në Mbretërinë e Bashkuar, duke përfshirë një pasaportë ose patentë drejtimi që kontrollohet kundrejt një video selfie.

Kushdo që regjistrohet në skemën vullnetare do të marrë një ikonë në profilin e tyre, duke verifikuar se mosha dhe ngjashmëria e tyre janë autentike.

Aplikacioni i takimeve është shënjestruar vazhdimisht nga mashtruesit. Organizata bamirëse Victim Support tha se masa ishte e mirëpritur, por shtoi se platformat si Tinder duhej të “shkonin më tej”.

“Sigurimi i verifikimit të identitetit të jetë i detyrueshëm në të gjitha aplikacionet e takimeve, në vend që të jetë opsional, do të ishte më i fuqishëm,” tha zëdhënësi i bamirësisë Wayne Stevens për BBC.

“Mashtrimi i romancës është një krim shkatërrues, veçanërisht për shkak të turpit dhe stigmës rreth tij.”

Mashtrimi – i njohur gjithashtu si peshkimi i maceve – përfshin një person që hyn në një marrëdhënie ndërsa pretendon se është dikush tjetër.

Qëllimi i tyre mund të jetë të mashtrojnë dikë në një marrëdhënie romantike, shpesh me qëllim të marrjes së parave prej tyre.

Tinder thotë se sistemi që po prezanton duhet t’u japë përdoruesve më shumë besim se njerëzit që takojnë në aplikacion janë ata që thonë se janë.

Ai do të shohë përdoruesit që verifikojnë një foto duke marrë një simbol blu të ikonës së kamerës dhe ata që dëshmojnë se ID e tyre është autentike duke marrë një simbol blu të ikonës së ID-së. Kushdo që përfundon të dy hapat do t’i jepet një shenjë blu.

Linku: https://www.bbc.com/news/technology-68312396

Burimi i fotos: pexele.com

tags: