Home Business / Technology Tesla pushon nga puna më shumë se 10% të fuqisë punëtore
Tesla pushon nga puna më shumë se 10% të fuqisë punëtore
0

Tesla pushon nga puna më shumë se 10% të fuqisë punëtore

0
0

Tesla pushon nga puna më shumë se 10% të fuqisë punëtore globale të automjeteve elektrike.

Prodhuesi më i madh i automjeteve në botë për nga vlera e tregut kishte 140,473 punonjës globalisht që nga dhjetori, sipas raportit të tij të fundit vjetor.

“Ne kemi bërë një rishikim të plotë të organizatës dhe kemi marrë vendimin e vështirë për të reduktuar numrin tonë të punonjësve me më shumë se 10% globalisht”, thuhet në emailin e zotit Musk.

“Nuk ka asgjë që urrej më shumë, por duhet bërë. Kjo do të na mundësojë të jemi të dobët, inovativë dhe të uritur për ciklin e ardhshëm të fazës së rritjes.”

Largimet e tyre “sinjalizojnë një faza kryesore të rritjes së Teslës që po përballet me erëra serioze”, tha Michael Ashley Schulman, shefi i investimeve në Running Point Capital Advisors, duke e konsideruar atë “sinjalin më të madh negativ sot”.

Kompania do të raportojë të ardhurat e saj tremujore këtë muaj, por tashmë ka raportuar një rënie në dërgesat e automjeteve në tremujorin e parë, e para në gati katër vjet dhe gjithashtu nën pritshmëritë e tregut. Disa analistë i përshkruan rezultatet si “të trazuara”.

Aksionet e Tesla-s ranë 0.8% në treg së fundmi.

Linku: https://www.bbc.com/news/technology-68818113

Burimi i fotos:pexele.com

tags: