Home Lifestyle 8 gabime që ju mbajnë të stresuar dhe në ankth
8 gabime që ju mbajnë të stresuar dhe në ankth
0

8 gabime që ju mbajnë të stresuar dhe në ankth

0
0

Të besosh se ke nevojë për ‘rregullim’.

Kur kemi idenë se duhet të ‘punojmë’ drejt përmirësimit, me mend çfarë? Padashur theksojmë idenë se diçka nuk shkon me ne. Kjo është pikërisht ajo gjë që na mban vëmendjen te problemi dhe përforcon vuajtjet tona.

Të mendosh me shqetësim është një strategji e vlefshme.

Njerëzit më pyesin se si të shqetësohem më pak gjatë gjithë kohës. Por ata vazhdojnë të shqetësohen – edhe nëse e dinë se kjo u shton stresin. Por këtu është gjëja: e vetmja arsye pse shqetësohemi është sepse një pjesë prej nesh beson se shqetësimi i shërben një qëllimi pozitiv. Nuk ka. Na bën të ndihemi keq dhe ul performancën tonë.

Bërja e disa gjërave në të njëjtën kohë.

Shumë prej nesh e bëjnë jetën tonë 10 herë më të vështirë, sepse ose po përpiqemi të bëjmë disa gjëra në të njëjtën kohë, ose po mendojmë për disa gjëra në të njëjtën kohë. Të dyja krijojnë mbytje dhe janë të panevojshme. Gjithçka që kemi është një gjë në të njëjtën kohë. Kjo është gjithçka që mund të bëjmë. Duke parë këtë dhe duke e pranuar atë sjell lehtësim, kënaqësi në punën tonë dhe përmirësim të performancës.

Shmangia e frikës.

Është e lehtë të mendojmë se nëse ndihemi të frikësuar, kjo është një shenjë për të shmangur atë që e ka shkaktuar këtë ndjenjë. Ka kuptim – çështja e vetme është se ne përfundojmë duke jetuar një jetë të rehatshme pa rrezik. Kjo bëhet më e rrezikshme në planin afatgjatë, sepse ne nuk përballemi me frikën dhe vazhdimisht i japim forcë iluzionit se jemi në mëshirën e një realiteti brutal. Kjo ju dobëson, mendërisht dhe fizikisht, dhe ju bën të shqetësuar. Përballuni me frikën tuaj dhe praktikoni gjërat që ju bëjnë nervoz. Kjo do të zvogëlojë ndjenjat tuaja të frikës dhe do t’ju japë një avantazh të padrejtë.

Besimi në gënjeshtrën e “vetëvlerësimit”.

Nëse kemi ‘vetëvlerësim’ që ka nevojë për mbrojtje, ne do të forcojmë veten përballë humbjes së mundshme. Për shembull, isha në ankth rreth grupeve të njerëzve sepse besoja se nëse më kritikonin, vetëvlerësimi im do të zvogëlohej. Vetëvlerësimi është krijuar në mendje dhe askush nuk mund të më lëndojë.

Udhëtimi në kohë.

Dhurata jonë e vizualizimit ka sjellë me vete shumë mundësi, si planifikimi i një rruge përpara dhe kujtimi i gabimeve të së kaluarës në mënyrë që t’i shmangim ato. Sidoqoftë, është një thikë me dy tehe, sepse kalimi i çdo kohe në të ardhmen ose të kaluarën shkatërron potencialin tonë në të tashmen. Nuk ka probleme këtu për momentin. E tashmja është vetëdije e pastër dhe ne mund të kthehemi këtu sa herë që kemi nevojë për strehim.

Pjesëmarrja në zakonet e shkarkimit të energjisë.

Kjo do të thotë të renditni të gjitha gjërat që e kullojnë energjinë dhe ato që e nxisin atë. Shumë prej nesh mbushin ditët tona me shkarkime energjie që kontribuojnë në një trup të çekuilibruar. Kur jemi jashtë ekuilibrit, kemi më shumë gjasa të kemi ankth dhe stres. Sillni ndërgjegjësimin se ku rrjedh energjia juaj dhe së pari trajtoni frutat me varje të ulët.

Keqkuptimi i së vërtetës së ‘ankthit’.

Shumë gjëra kontribuojnë në ankth dhe stres, por asgjë nuk mund të ndihmojë në nivelin themelor nëse nuk e kuptojmë se si funksionon. Shumica e njerëzve nuk e bëjnë. Shumica prej nesh mendojnë se stresi ynë shkaktohet nga ngjarje të jashtme, njerëzit dhe mjediset. Nuk eshte. Shkaktohet nga brenda në nivelin e mendimeve.

Linku:https://www.yourtango.com/self/innocent-mistakes-keep-you-stressed-anxious

Burimi i fotos:pexele.com

tags: