Home Lifestyle Shfryrja e emocioneve tuaja në punë: E dobishme apo e dëmshme?
Shfryrja e emocioneve tuaja në punë: E dobishme apo e dëmshme?
0

Shfryrja e emocioneve tuaja në punë: E dobishme apo e dëmshme?

0
0

Shfryrja e emocioneve negative tek kolegët është një përvojë e zakonshme.

Zhgënjim, zemërim këto janë vetëm disa nga emocionet negative që mund të ndjeni në një moment në punë. Kur përjetoni një emocion intensiv të padëshiruar, mund të zgjidhni t’ia shprehni atë një kolegu. Njerëzit flasin për nevojën për të “shfryrë” emocionin, që do të thotë të marrin kohë për ta shprehur atë me synimin për të zvogëluar intensitetin e tij.

Emocionet janë përvoja fiziologjike që shkaktohen nga perceptimet ose mendimet. Nëse në njëfarë mënyre i mbyllni menjëherë mendimet, emocioni fiziologjik ose përvoja trupore do të zhdukeshin brenda disa sekondave deri në minuta. Ajo që e mban gjallë një përvojë emocionale është të mendosh për të. Pra, një rrezik i shfryrjes është rijetimi i vazhdueshëm i emocionit të padëshiruar.

Zakonisht nevoja për të shfryrë është kur emocioni është më i nxehtë. Rreziku është që në këtë moment mund të thoni gjëra për të cilat më vonë pendoheni, ose që të paktën mund të nxirren jashtë kontekstit nëse ndahen më vonë nga kolegët tuaj. Marrja e çdo sasie kohe për të qetësuar veten, madje edhe vetëm disa minuta, mund të jetë e dobishme për t’ju dhënë një kontroll më të vetëdijshëm mbi atë që ndani dhe se si shfaqet.

Të shfryhet apo jo: Kjo është pyetja

Nuk ka përgjigje të drejtë apo të gabuar mjafton të ndiqni linjën e mësipërme dhe të bëni atë që gjykoni më të drejtë.

Linku: https://www.psychologytoday.com/us/blog/mindful-professional-development/202405/venting-your-emotions-at-work-helpful-or-harmful

Burimi i fotos: pexele.com

tags: