Home Lifestyle Këtu janë 5 gjërat që nuk duhet të bëni kur miku juaj është duke u divorcuar
Këtu janë 5 gjërat që nuk duhet të bëni kur miku juaj është duke u divorcuar
0

Këtu janë 5 gjërat që nuk duhet të bëni kur miku juaj është duke u divorcuar

0
0

Mos mbani anën.

Pavarësisht nëse e keni takuar shokun tuaj gjatë martesës ose jeni miq të vjetër të ditës, mos zgjidhni anë. Ju mund të mendoni se mbështetja me shokun tuaj është ajo që duhet të bëni, por në realitet, kjo zvogëlon shanset për pajtim dhe mund ta pengojë mikun tuaj të marrë përgjegjësinë për rolin e tij/saj në divorc. Shmangni gjykimet. Le ta pranojmë: askush nuk e di se çfarë ndodh në një martesë përveç dy njerëzve në të. Komunikoni me mikun tuaj në fillim të procesit të divorcit që planifikoni të qëndroni neutral gjatë divorcit.

Mos shani.

Edhe nëse mendoni se kjo është ajo që shoku juaj dëshiron të dëgjojë, mos e shani ish-in. Hedhja e fajit mund të ketë efektin negativ të çimentimit të perspektivës së mikut tuaj se ai ose ajo ka të drejtë dhe mund të zgjasë procedurat e divorcit.

Mos luani këshilltarin.

Sigurisht, ju duhet të jeni aty për mikun tuaj, por vendosni kufij. Mos u mundoni të fitoni çmimin “Mikja e Vitit” duke iu përgjigjur telefonatave në orën 3 të mëngjesit. Shanset janë që të mos jeni një terapist i licencuar, ndaj mos veproni si i tillë. Inkurajoni shokun tuaj që të marrë ndihmë të vërtetë duke u konsultuar me një profesionist të pavarur dhe të licencuar, i cili mund t’ju udhëheqë gjatë kësaj kohe të vështirë.

Mos inkurajoni luftën.

Ajo që mund të duket e rëndësishme për ju, mund të mos jetë në interesin më të mirë të mikut tuaj, kështu që me gjithë respektin e duhur – ndahuni. Nëse shoku juaj vendos të heqë dorë nga gjërat që ai/ajo ka të drejtë ligjore në interes të përfundimit të divorcit në mënyrë paqësore; mos u dekurajoni.

Mos luani avokatin.

Ndërsa mund të jetë joshëse të këshilloni mikun tuaj për aspektet ligjore të divorcit, shmangni të luani avokat. Dhënia e këshillave ligjore bazuar në fragmente historish që keni dëgjuar nga miqtë e tjerë nuk është e dobishme. Vendimet e marra gjatë divorcit mund të ndikojnë financiarisht mikun tuaj për vitet në vijim.

Linku: https://www.yourtango.com/heartbreak/things-never-do-when-friend-getting-divorced

Bueimi i fotos:pexele.com

tags: