Home Lifestyle Ja çfarë duhet të bëni këtë verë për t’u ruajtur nga dielli
Ja çfarë duhet të bëni këtë  verë për t’u ruajtur nga dielli
0

Ja çfarë duhet të bëni këtë verë për t’u ruajtur nga dielli

0
0

Gjatë sezonit veror nuk anagazhohemi shumë për tu përkujdesur për lëkurën tonë, dhe e lëm atë të pambrojtur nga çdo rreze e mundshme. Shumë persona duke mos ia rikujtuar vetes se sa e rëndësishëm është përkujdesi ndaj lëkurës arrin të përfundojnë në problematika të mëdha.

Në momentin e parë që krijoni kontakt me diellin është e rëndësishme të merrni disa masa paraprake për të mbrojtur veten.

Live Science nëpërmjet disa këshillave do të na ndihmojë të menaxhojmë çdo problematikë të krijuar.

1.Kujdes maksimal ndaj rrezeve ultravjolet (UV) të diellit jo vetëm që dëmtojnë qelizat e lëkurës dhe shkaktojnë djegie dielli, por ato gjithashtu janë kancerogjene të provuar për njeriun, pra do të thotë se ato shkaktojnë kancer, sipas Organizatës Botërore të Shëndetit.

2.Siguroni që kremi juaj i diellit të jetë i duhuri për fytyrën tuaj dhe duhet të shikoni të gjitha njoftimet mbrapa tij për t’u siguruar për çdo përditësim të mundshëm.

3.Gjithashtu dhe gjuha e shkruajtur në etiketa ka rëndësi, kështu që sigurohuni të dini çfarë të kërkoni për të qenë të sigurt në diell.

3.Rrobat dhe syzet tuaja gjithashtu mund të ndihmojnë në mbrojtjen nga dielli.

Mbajtja e ftohtë dhe hidratuar është e rëndësishme për të mbrojtur veten nga rreziket e ngrohjes.

Linku: https://www.livescience.com/58293-protect-yourself-from-sun-and-heat-this-year.html

Burimi i fotos:Freepic https://ëëë.freepik.com/premium-ai-image/ëoman-applying-sunscreen-protect-her-beautiful-skin-from-suns-rays_175827245.htm#fromView=search&page=1&position=23&uuid=1abc38f2-1378-4ad8-b685-14bb87516e88