Home Business / Technology

Business / Technology

Rrëzimi i avionëve Boeing 737 Max, kompania paguante programues në Indi me 9 dollarë ora

0
Boeing është nën presion për shkak të rrëzimit të dy avionëve 737 Max. Meqenëse zbatohet ndalimi i fluturimit për avionëve të këtij lloji, çmimi i aksionit ka humbur rreth 20 përqind. Humbjet e fundit të çmimeve bazohen në një raport nga agjensia amerikane e lajmeve Bloomberg: Për këtë arsye kompania në zhvillimin e softuerit 737-Max […]

“ArkivaShqip” renditet e dyta pas “Rammstein”, si një nga brendet më të ndjekura në Gjermani

0
“ArkivaShqip” platforma më e madhe shqiptare në YouTube, është renditur si një ndër brendet me shikueshmëri më të lartë në You Tube dhe në Facebook në Gjermani. Duke iu referuar, platformës së njohur krahasimore “Tubular”, shifrat tregojnë se “ArkivaShqip” renditet e dyta mes brendeve më të ndjekura në Gjermani për muajin Maj, të këtij viti. […]

Brenda jetës plot trauma të një punonjësi të Facebook, një person vdes në zyrë

0
Në vitin 2017 kompania Facebook deklaroi se do të punësonte një numër të lartë punonjësish që do të punonin për sigurinë dhe mbarëvajtjen e këtij rrjeti social. 15 mijë punëtorë do të ishin moderatorë të përmbajtjesh. Moderatorë e përmbatjesh është një punë e vështirë! Kjo pasi ti duhet të shikosh politikat e Facebook, të cilat […]

“Apple” shpall fituesit “Apple Design Awards”, kryesojnë lojrat në mobile

0
“Apple” ka shpallur fituesit e “Apple Design Awards” për vitin 2019 në konferencën e Worldwide Developer. Kompania Apple ka veçuar një numër aplikacionesh, për të cilat është shprehur se punojnë po aq bukur, sa janë edhe estetikisht. Këtë vit më shumë se gjysma e çmimieve u ka shkuar aplikacioneve dedikuar lojrave në mobile, çka flet […]

Si ta mbash më të sigurtë fjalëkalimin e Facebook dhe Instagram

0
Si pjesë të rishikimit rutinë të sigurisë në Janar, Facebook zbuloi se disa fjalkalime të përdoruesve po ruheshin në një format të lexueshëm brenda sistemeve të brendshme të ruajtjes së të dhënave. Kjo tërhoqi vëmendjen e punonjësve të sigurisë në Facebook, pasi sistemet e identifikimit janë të dizajnuara për të maskuar fjalëkalimet duke përdorur teknika […]

A mund të manipulohet numri i dëgjuesve në Spotify? Studiesit shqyrtojnë rastin!

0
“Numri i 160 deri në 170 milionë përdoruesve në internet të shërbimit Spotify, mund të manipulohet nga softueri”, kështu njoftoi të martën një radio publike në Suedi. Media i referohet një studimi të botuar nga shkencëtarët suedezë dhe gjermanë. Në rezultatet e projektit hulmutues doli që: Me anë të ‘bots’ (klikime robotike) që në mënyrë […]

Ndryshon tregu i muzikës në Gjermani, si po zhvendoset audienca

0
Të ardhurat e regjistruara nga tregu i muzikës në Gjermani ranë me 0.4% në vitin 2018, sipas shifrave të publikuara nga shoqata e industrisë gjermane të muzikës Bundesverband Musikindustrie (BVMI). Të ardhurat totale në të gjithë vendin nga CD, downloads, vinyl dhe streaming në vitin 2018 ishin 1.58 miliardë euro. Ndërkohë që i gjithë tregu […]