Home Business / Technology

Business / Technology

Krijimi i makinave autonome në një dilemë morale!

0
Krijimi i makinave autonome mund të vihet në dilemë morale. Kjo pasi hulumtuesit kanë vlerësuar se ato mund të bëhen shkak për aksidente dhe sesi di të veprohet në raste kritike. Sipas programuesve makinat autonome duhet të lëvizin dhe ndërmjet dilemave morale, për të shmangur  situatat kritike për ndonjë aksident. Rezultatet e një eskperimenti të […]

Njihuni me defektet, problemet dhe “kujtimet e këqija” të Facebook në 2018

0
Vënia në dispozicion e një serie të gjatë informacioni personal në rrjetet sociale, na ekspozon ndaj një sërë rreziqesh, për të cilët në të shumtën e rasteve nuk vihemi kurrë në dijeni. Më poshtë gjendet një listë me “kujtimet e këqija” të Facebook në 2018. Vëzhguesit e OKB fajësuan Facebook për krime kundër minoriteteve në Mianmar. Facebook […]

Tualeti i cili funksionon pa ujë dhe kanalizime! Bill Gates prezanton tualetin e të ardhmes

0
Kjo është shpikja më e fundit që po tërheq vëmendjen. Ai quhet tualeti i të ardhmes dhe është prezantuar në Pekin, kryeqytetin kinez, nga njeriu më i pasur në botë, manjati Bill Gates. Tualetin, i cili funksionon pa ujë dhe kanalizime! ‘Reinvented toilet’, kështu quhet shpikja e themeluesit të Microsoft, e cila i transformon mbetjet […]

Bie Youtube! Gjigandi ndërkombëtar komunikon me përdoruesit në Twiter

0
Mbrëmjen e së mërkurës për më shumë se një orë, Youtube ka qenë jashtë funksionit. Veçanërisht përdoruesit në SHBA dhe Australi humbën aksesin në platformën e famshme. Përdoruesit në mbarë botën kanë pasur vështirësi për të parë videot në Youtube gjatë natës të së mërkurës. Ka pasur, ndër të tjera, raportime të këtij lloj shqetësimi nga Gjermania, Australia, […]

Flasin shkencëtarët: “Varësia ndaj smartphonëve, ndërlidhet me varësinë ndaj lojërave të fatit”

0
Një grup shkencëtarët nga Suedia dhe Spanja fillimisht morën në konsideratë mundësinë e një lidhje midis varësisë së lojërave të fatit dhe përdorimit të smartfonëve. Andreas Fransson, Mariano Chóliz and Anders Håkansson, në një studim të bërë publik në maj 2018, treguan se të rinjtë nga 15 deri në 18 vjeç kishin më shumë gjasa të vuanin nga varësia […]

YouTube, gabim teknik në numerimin e “likes”

0
Nga burime komunikimi me platformën YouTube, kompania Acromax Media ka mundur të sigurojë informacione në lidhje me numërimin e “likes”, pëlqimeve në materiale të ndryshme. Altualisht ka nje problem me përditësimin e saktë të Likes dhe Dislikes të videove në Platformën e YouTube. Ky ‘Bug’ po shkakton luhatje dhe zbritje në Likes dhe Dislikes, duke […]

E ardhmja e muzikës shqip raportuar nga mediat gjermane

0
Industria e muzikës është në një gjendje fluksi prurjesh dhe rrjedhimisht trazire, sidomos duke pasur parasysh sfidat me të cilat ballafaqohet interneti dhe shpërndarja e muzikës në të. Kjo situatë tranzitore ka kapur edhe interesin e medias në Gjermani. Rrjetet sociale kanë bërë që muzikantët dhe labelët e njohur të ndjekin strategji të reja që nuk […]

ArkivaShqip renditet e dyta mes brendeve më të ndjekur në Gjermani

0
Fjala është për një shembull suksesi jo vetëm në Shqipëri dhe shifrat flasin qartë. ArkivaShqip është një ndër brendet më të sukseshme dhe njëherazi një ndër promotorët më gjithpërfshirës në tregun muzikor dhe në masmedia. Nëse i referohemi një platforme të njohur krahasimore, si “Tubular”, do kuptojmë se gjuha e shifrave është vërtet mbresëlënëse. ArkivaShqip, […]