Home Tag "teknologji"

Paralajmërimi i WhatsApp për tarifën për të mbajtur mesazhet e vjetra lë të zemëruar miliona përdorues

0
Paralajmërimi i WhatsApp për tarifën për të mbajtur mesazhet e vjetra lë të zemëruar miliona përdorues. Google dhe WhatsApp kanë njoftuar një ndryshim të madh ku bisedat, fotot dhe videot në Android do të fillojnë të llogariten në kufirin e ruajtjes së llogarisë suaj të Google nga dhjetori Përdoruesit e WhatsApp janë paralajmëruar se kopjet […]

54 vite më parë njeriu zbriti në Hënë

0
Si sot 54 vjet më parë njeriu zbriti në Hënë për herë të parë. Ishte një kohë kur ende kishte ëndrra ku pothuajse çdo gjë dukej e mundur, shkruan gazeta gjermane ”Rheinpfalz” në një artikull kushtuar zbritjes së parë të njeriut në Hënë. Besimi në përparimin teknologjik ishte pothuajse i patundur në vitet ‘60 të […]

Ndikimet negative të teknologjisë te fëmijët

0
Ne thoshim që TV rriti fëmijët tanë, por më shumë oferta teknologjike po luftojnë për vëmendjen e fëmijës suaj këto ditë. Nga platformat e mediave sociale te video-lojërat, teknologjia ka një ndikim të palëkundur në zhvillimin e rinisë së sotme. Por ne duhet të pyesim nëse kjo qasje në teknologji në një moshë kaq të re […]

Toyota do të prezantojë bateri me performancë të lartë, në gjendje të ngurtë

0
Toyota do të prezantojë bateri me performancë të lartë, në gjendje të ngurtë dhe teknologji të tjera për të përmirësuar diapazonin e drejtimit dhe për të ulur kostot e automjeteve të ardhshme elektrike. Udhërrëfyesi teknologjik i gjigantit japonez, që mbulon aspekte të ndryshme si zhvillimi i baterive të gjeneratës së ardhshme dhe një ridizajnim radikal […]

6 Ndikimet negative të teknologjisë tek fëmijët

0
Ne thoshim që TV rriti fëmijët tanë, por më shumë oferta teknologjike po luftojnë për vëmendjen e fëmijës suaj këto ditë. Nga platformat e mediave sociale te video-lojërat, teknologjia ka një ndikim të palëkundur në zhvillimin e rinisë së sotme. Por ne duhet të pyesim nëse kjo qasje në teknologji në një moshë kaq të re […]

Pritjes i erdhi fundi, Disney shpalos diversitetin e mrekullueshëm të “The Little Mermaid” 

0
Walt Disney Studios ka krijuar një trend të jashtëzakonshëm për të bërë ribërje live-aksion të tregimeve klasike. Njëra pas tjetrës, të gjitha përrallat e epokës së kaluar po jetësohen nga studio në përpjekje për të treguar historitë magjike në një dritë të re të personazheve të gjallë. Bëhuni gati të shkoni “nën det!” Të fundit […]