Home Business / Technology Strategjitë që duhet të ndiqni për të pasur një punë produktive nga shtëpia
Strategjitë që duhet të ndiqni për të pasur një punë produktive nga shtëpia

Strategjitë që duhet të ndiqni për të pasur një punë produktive nga shtëpia

0
0

Të punosh nga shtëpia është padyshim shumë më e lehtë dhe e përshtatshme sesa të punosh në zyrë. Ndryshe nga një zyrë, ju nuk jeni nën mbikëqyrje të vazhdueshme dhe mund të bëni aq pushime sa të dëshironi! Por, përkundër këtyre përfitimeve, puna nga shtëpia mund të bëhet mjaft e mërzitshme, e shurdhër, monotone dhe e vetmuar pas disa muajsh.

Disa mënyra efikase se si mund të bëheni më produktiv duke punuar nga shtëpia.

Vendos kufje.

Mund të ketë shumë shpërqendrime dhe zhurma që mund ta bëjnë të vështirë për ju të përqendroheni. Nga lehja e qenit tuaj deri tek nëna juaj duke biseduar për lavdi në telefonin e saj, këto gjëra mund të pengojnë produktivitetin tuaj dhe të thyejnë zinxhirin tuaj të mendimit.

Vazhdoni të përfshini ndryshimet në hapësirën tuaj të punës.

Ulur në të njëjtën karrige të vjetër dhe duke punuar në të njëjtën laptop të vjetër mund të bëhet shumë monotone punën. Nga ndryshimi i mbulesës së laptopit tuaj te blerja e një fletoreje të re “to do”, provoni të bëni sa më shumë ndryshime për t’i mbajtur gjërat të freskëta.

Planifikoni ditën tuaj.

Planifikoni detyrat tuaja në përputhje me rrethanat, ndani ato gjatë gjithë ditës. Rrini në një orar për të shmangur kaosin dhe rrëmujat dhe për të rritur efikasitetin tuaj.

Bëni një jetë shoqërore.

Mund të duket ironike që për të rritur produktivitetin tuaj në punë, ju duhet të keni një jetë shoqërore, por të kesh një rreth shoqëror mund të të ndihmojë të lëshohesh dhe të relaksohesh dhe kjo mund të të bëjë më efikas dhe vigjilent sapo të kthehesh te punosh.

Linku: https://www.pinkvilla.com/lifestyle/people/try-these-4-ways-maximise-your-work-home-productivity-780943

Burimi i fotos: https://www.pexels.com/photo/silver-imac-displaying-line-graph-placed-on-desk-572056/