Home Lifestyle Dëshironi të mos jetoni me pendesa?
Dëshironi të mos jetoni me pendesa?
0

Dëshironi të mos jetoni me pendesa?

0
0

Njerëzit më të vjetër i tregojnë shpeshherë më të rinjve se çfarë duhet të bëjnë sa janë ende në kohë. Është mirë që të bëhen disa gjëra në mënyrë që të mos ketë pendesa. Kështu që vëmendje për të mos përjetuar ndjesinë e pendesës e cila nuk është aspak e mirë.

Jo gjithmonë qëllimet kanë lidhje me lumturinë
Ditë pas dite kanë rëndësi momentet me miqtë, shakatë, të qeshurat. Janë pikërisht këto që mbeten në memorie. Në fund fare do na mungojnë miqtë dhe njerëzit që kemi njohur.
Qëndroni elegantë dhe të shëndetshëm
Nëse do të bini në një jetë sedentare dhe do të shtoni në peshë për pasojë, kthimi mbrapa do të jetë shumë i vështirë.
Kaloni kohë me fëmijët tuaj dhe vlerësojini kur mundeni
Mund të punosh shumë në kohën kur fëmijët janë të vegjël, për t`i përmbushur të gjitha nevojat, por më pas ata do të rriten, do të largohen dhe s`do të mund të qëndroni më, shumë gjatë me ta.
Mos kini frikë nga askush
Çdo gjë që mendoni se do ta bëni ndonjë ditë, thjesht bëjeni sa më shpejt të mundeni.
Nëse uron për diçka është fantazi, nëse planifikon është një ëndërr dhe nëse punon për ta arritur, atëherë bëhet realitet.
Mos u skllavëroni në një kompani duke menduar se një ditë do të shpërbleheni
Mos u skllavëroni në një kompani me shpresën se një ditë do të shpërbleheni mbrapsht, pasi në fund askush nuk do t`ua dijë për. Në vend të kësaj investojini energjitë tuaja në biznesin tuaj.
Kur bën 33 vjeç feston 1/3 e ditëlindjeve
Kur bëni 33 keni jetuar 1/3 e shekullit dhe kjo duhet festuar.
Mësoni të pini më pak alkool
Ajo do t`ju sjellë vetëm dhimbje koke.
Filloni të mendoni sesi do t`ia dilni
Filloni të mendoni për strategji. Çfarë ju duhet? Sa para ju duhen? Jo që të fiksoheni pas tyre, por duhet të keni një plan.
Asnjëherë s`do kesh mjaftueshëm për pension
Asnjëherë s`do kesh mjaftueshëm për kohën e pensionit. Nuk ju duhet një makinë e bukur apo një shtëpi e madhe. Jeta është shumë e shkurtër dhe ikën shpejt.
Mos u nxito
30 vjeçe dhe akoma beqare? Mos u nxitoni për të thënë një “Po” vetëm sepse jeni beqare dhe mendoni se ka ikur koha. Jeta juaj mund të bëhet edhe më e mërzitshme nga një “Po” e nxituar.
Kujdesuni për dhëmbët

Burimi i lajmit: http://www.businessinsider.com/life-advice-30-somethings-2017-6/#big-goals-are-just-checkpoints-and-have-far-less-punch-in-hindsight-1

Burim i fotos: © misku https://pixabay.com/en/bubbles-sunset-silhouette-sun-1038648/