Home Business / Technology Boeing krijon dronin që mban më shumë se 200 Kg
Boeing krijon dronin që mban më shumë se 200 Kg
0

Boeing krijon dronin që mban më shumë se 200 Kg

0
0

Boeing ka prezantuar një dron gjigant që është në gjendje të ngrejë një ngarkesë prej 226 kilogramë.

Është quajtur “fluturakja pa pilot dhe sipas kompaniosë prestigjoze të aviacionit civil, ndërtimi i tij u mori inxhinierëve të Boeing vetëm tre muaj për të hartuar dhe ndërtuar.

Në më pak se tre muaj, një ekip inxhinierësh projektuan dhe ndërtuan prototipin e “automjetit ajror” pa pilot (CAV). Mjeti i ri do të përdoret për të testuar dhe zhvilluar teknologjinë autonome të Boeing për lëvizjet e ardhshme hapësinore.

Video&Foto: https://www.youtube.com/watch?v=uluR-dNUPvI