Home Business / Technology Kush janë 20 markat më me vlerë në rang botëror
Kush janë 20 markat më me vlerë në rang botëror
0

Kush janë 20 markat më me vlerë në rang botëror

0
0

Duke i hedhur një sy renditjes së markave më të vlefshme në botë, financiarisht : Amazon ka rritur vlerën si markë me plotë 42% me mbi 150 miliardë dollarë dhe ka marrë fronin e Google. Nga ana tjetër, pikërisht Google bie nga vendi i parë me një vlerë prej rreth 121 miliardë dollarësh.

Apple mban vendin e dytë (146.3 miliardë dollarë). Marka më e mirë gjermane në renditje është Mercedes-Benz në vendin e 15-të. Prodhuesi i makinave në Stuttgart ka një vlerë prej 43.93 miliardë dollarësh. Këto të dhëna janë marrë nga një raport i detajuar i Brand Finance.

Ish kompania e postës së librit Amazon, është bërë platforma më e madhe në internet e shitjeve me pakicë gjatë dy dekadave të fundit. Themeluesi dhe CEO i Amazon, Jeff Bezos nuk është më thjesht një shitës me pakicë në internet, por gjithashtu një ofrues i infrastrukturave cloud, shërbime video-on-demand dhe streaming muzikor. Po ashtu një prodhues i pajisjeve elektronike si altoparlantë të mençur. Me supermarketet e saj Amazon Go, grupi është gati për të kapërcyer kufijtë e dixhitales për të fituar terren edhe në botën analoge. Të gjitha këto janë arsyet që vendosin Amazon 2018 në krye të renditjes së markave më fitimprurëse.

2018-02-02 15_05_53-bf_global2018_500_website_locked_final_spread_02.02.18.pdf

Link: http://brandfinance.com/knowledge-centre/reports/brand-finance-global-500-2018/

26904625_1753796838029023_6724532674603074379_n

CEO i Amazon, Jeff Bezos

Link: https://www.facebook.com/1651892561552785/photos/a.1651912588217449.1073741828.1651892561552785/1753796838029023/?type=3&theater

 

Burimi i lajmit: http://www.horizont.net/marketing/nachrichten/Brand-Finance-Ranking-Amazon-loest-Google-als-wertvollste-Marke-der-Welt-ab-164534

Burimi i fotos kryesore: https://www.google.al/ / https://www.amazon.com/