Home Lifestyle 10 vendet më të mira për të jetuar në 2019, nuk do ta besoni kush e rrëmben vendin e parë
10 vendet më të mira për të jetuar në 2019, nuk do ta besoni kush e rrëmben vendin e parë
0

10 vendet më të mira për të jetuar në 2019, nuk do ta besoni kush e rrëmben vendin e parë

0
0

Kryeqyteti austriak është vendi ideal për të jetuar bazuar në kushtet e jetesës, politikat sociale dhe cilësinë e shërbimeve që ofron për qytetarët.

Në një listë të publikuar disa ditë më parë nga një grup studiuesish vihet re se në Vienë treguesit ekonomikë, politikë, social, shëndetësor, arsimor dhe infrastrukturorë janë shumë më të lartë krahasuar me qytetet e tjera.

Viena është gjithashtu vendi ku ka më shumë muzeume, pallate mbretërore dhe një jetë kulturore mjaft aktive, çka e bën atë një prej vendeve më të vizituara në Evropë.

Në vend të dytë renditet Zyrihu me po të njëjtat të dhëna pak a shumë si kryeqyteti austriak sa i takon kushteve të jetesës, për tu pasuar më pas në vend të tretë nga Vankuveri në Kanada, Munich në Gjermani dhe Auckland në Zelandën e Re.

Më poshtë po ju rendisim 10 vendet më të mira për të jetuar duke nisur nga i pari deri tek i dhjeti.

 

  1. Vienna                      Austria
  2. Zurich                      Switzerland
  3. Vancouver              Canada
  4. Munich                     Germany  
  5. Auckland                 New Zealand    
  6. Dusseldorf                Germany
  7. Frankfurt                  Germany
  8. Copenhagen                 Denmark
  9. Geneva                       Switzerland
  10. Basel                          Switzerland

Link: https://www.cnbc.com/2019/03/13/top-city-index-these-are-the-best-places-to-live-for-2019.html

Burimi i fotos: https://www.pexels.com/photo/vehicles-and-people-on-road-2962589/