Home Lifestyle Ushqimet më të mira për rritjen e flokëve, nuk do ta besoni sa shpejt rriten me këtë dietë
Ushqimet më të mira për rritjen e flokëve, nuk do ta besoni sa shpejt rriten me këtë dietë
0

Ushqimet më të mira për rritjen e flokëve, nuk do ta besoni sa shpejt rriten me këtë dietë

0
0

Të gjitha femrat duan të kenë flokë të gjata dhe të shëndetshme, por jo gjithmonë flokët rriten shpejt dhe aq në pak shëndetshëm.

Megjithatë pavarësisht dëmtimeve që mund të pësojë floku ekzistojnë disa ushqime që nëse konsumohen rregullisht do t’ju ndihmojnë për rritjen e flokëve në kohë rekord.

Ekspertët na këshillojnë disa ushqime të cilat do të bëjnë që flokët tuaja të rriten me disa centimetra për pak javë.

  1. Vezët

Përmbajnë proteina, elementi kryesor për rritjen e flokëve. Është mirë të konsumohen të ziera ose të gjalla nëse janë vezë të freskëta fshati.

  1. Boronicat

Janë të pasura me vitaminë C e cila ka antioksidantë të fuqishëm që ndikojnë jo vetëm në rritjen por edhe shëndetin e flokëve.

  1. Spinaqi

Është mjaft i shëndetshëm, i pasur me vitaminë A dhe C. Konsumimi i shpeshtë i tij i sjell jo vetëm flokëve por edhe organizmit një sërë përfitimesh.

  1. Patatet e ëmbla

Ato janë të pasura me beta karrotenë  të cilën trupi e shndërron në vitaminë A e cila siç u përmend edhe më sipër është elementi kyç për zgjatjen e flokëve.

  1. Avocado

Ky frut i jashtëzakonshëm për organizmin është një burim i vitaminës E e rëndësishme për rritjen e flokut. Një avocado mesatare përmban sasi të mëdha të kësaj vitamine të rëndësishme për organizmin.

Link: https://www.healthline.com/nutrition/foods-for-hair-growth#section13

Burimi i fotos: https://www.pexels.com/photo/shallow-focus-photography-of-woman-in-white-mini-dress-near-tress-748873/