Home Aktualitet Baballarët që kanë vajza jetojnë më gjatë, ky studim ju rrëfen arsyet
Baballarët që kanë vajza jetojnë më gjatë, ky studim ju rrëfen arsyet
0

Baballarët që kanë vajza jetojnë më gjatë, ky studim ju rrëfen arsyet

0
0

Fëmijët janë gjithnjë një bekim për prindërit e tyre nuk ka rëndësi nëse janë vajza apo djem.

Megjithatë një studim i fundit dëshmon se baballarët që kanë vajza kanë tendencën të jetojnë më gjatë.

Madje sa më shumë vajza të kenë aq më gjatë do të jetojnë, duke e lidhur këtë me faktin se femrat sjellin më shumë gëzim në familje dhe gjithashtu më pak telashe se sa meshkujt.

Megjithatë ky përfundim thotë të kundërtën për nënat.

Për një femër ardhja në jetë e fëmijëve qofshin meshkuj apo femra ndikojnë negativisht në shëndetin e tyre duke zvogëluar jetëgjatësinë e saj.

Por përveç këtij studimi, ekziston edhe një tjetër sipas të cilit fëmijët në fakt shtojnë jetëgjatësinë e çifteve.

Sipas këtij studimi çiftet që nuk kanë fëmijë në të vërtetë jetojnë më pak se ata që kanë fëmijë.

man-carrying-her-daughter-smiling-1157395

Link: https://brightside.me/wonder-curiosities/fathers-who-have-daughters-tend-to-live-longer-according-to-a-study-794765/

Burimi i fotos: https://www.pexels.com/photo/man-carrying-her-daughter-smiling-1157395/

Burimi i fotos: https://www.pexels.com/photo/men-s-blue-and-white-crew-neck-shirt-2701585/