Home Aktualitet Burri më i vjetër në botë tregon sekretin e jetëgjatësisë, nuk do ta besoni sa vjeç është
Burri më i vjetër në botë tregon sekretin e jetëgjatësisë, nuk do ta besoni sa vjeç është
0

Burri më i vjetër në botë tregon sekretin e jetëgjatësisë, nuk do ta besoni sa vjeç është

0
0

Chitetsu Watanabe japonezi më jetëgjatë në planet muajin që vjen mbush plot 113 vjeç.

Ai ka hyrë në rekordet botërorë të Guinness si njeriu më i vjetër në tokë dhe për këtë ka marrë edhe një dhuratë ditëlindjeje pak më herët.

Në një intervistë të dhënë një vit më parë, ai tha se sekreti i jetgjatësisë së tij është fakti që nuk mërzitet dhe as nuk acarohet ndonjëherë, por gjithmonë buzëqesh pavarësisht vështirësive të jetës.

Ai i dashuron ëmbëlsirat dhe për një kohë të gjatë ka punuar në një pastiçeri, më pas ka punuar në një zyrë agriculture në qeverinë japoneze.

Burri më i vjetër në botë ende i gjallë ka qenë gjithashtu ushtar gjatë luftës së dytë botërore.

Ai ka 5 fëmijë dhe në 5 mars të këtij viti bën 113 vjeç.

Link: https://edition.cnn.com/2020/02/12/health/oldest-living-man-guinness-wellness-trnd/index.html

Burimi i fotos: https://www.pexels.com/photo/people-walking-near-trees-2253911/