Home Lifestyle Ja sëmundjet që kurojnë arrat, studimi i fundit, befasues
Ja sëmundjet që kurojnë arrat, studimi i fundit, befasues
0

Ja sëmundjet që kurojnë arrat, studimi i fundit, befasues

0
0

Frutat e thata si arrat, lajthitë e bajamet janë shumë të shëndetshme për organizmin dhe nëse konsumohen rregullisht kanë vetëm efekte pozitive.

Megjithatë përpos gjithë të mirave që i sjellin organizmit një studim i fundit ka treguar se frutat e thata e në veçanti arrat nëse konsumohen rregullisht 5 herë në javë ulin ndjeshëm riskun ndaj infarkteve sidomos tek personat që vuajnë nga diabeti i tipit 2.

Sipas të dhënave të këtij studimi personat që vuajnë nga ky lloj diabeti dhe konsumojnë deri në 5 herë në javë fruta të thata kanë 17% më pak mundësi për t’u prekur nga sëmundjet kardiovaskulare.

Ndërsa konsumi më i shpështë dhe i rregullt tregoi se e ul me gati 34% mundësinë për t’u prekur nga sëmundjet e zemrës.

Ekspertët e shëndetit thonë se konsumi i frutave të thata është shumë i mirë edhe për personat që nuk vuajnë nga diabeti, pasi në përgjithësi ndikon për një shëndet më të mirë të zemrës.

Link: https://www.healthline.com/health-news/eating-nuts-can-improve-heart-health-for-people-with-type-2-diabetes

Burimi i fotos: https://www.pexels.com/photo/walnuts-in-a-bowl-1823476/