Home Aktualitet E pabesueshme, në këtë shtet është krim të harrosh ditëlindjen e gruas
E pabesueshme, në këtë shtet është krim të harrosh ditëlindjen e gruas
0

E pabesueshme, në këtë shtet është krim të harrosh ditëlindjen e gruas

0
0

Në vende të ndryshme të botës ka ligje nga më të çuditshmet të cilat duken kaq të pabesueshme por ende ekzistojnë.

Konkretisht Vatikani dhe në Filipinet, janë dy shtetet e vetme në botë ku divorci është ende i paligjshëm.

Në Itali është e ndaluar të ushqesh pëllumbat, ndërsa në Greqi, policët kanë të drejtë të arrestojnë një person të infektuar me HIV AIDS.

Në Dubai mund edhe të arrestohesh nëse je viktimë përdhunimi, ndërsa në Francë është e ndaluar të puthësh dikë në një stacion treni.

Por pavarësisht këtyre ligjeve të çuditshme, ekziston edhe një tjetër akoma më i pabesueshëm.

Në Samoa është e paligjshme të harrosh ditëlindjen e gruas.

Nëse ndodh që bashkëshorti nuk kujtohet për ditën e lindjes së gruas së tij nuk dënohet me burg, por është i detyruar ti pagujë gruas një gjobë të majme.

Link: https://www.thiscityknows.com/weird-law-its-crime-to-forget-your-wifes-birthday-in-samoa/

Burimi i fotos: https://unsplash.com/photos/B0U_OFXXSNo