Home Business / Technology Shtërngim masash ndaj dezinformimit, YouTube merr kërkesën strikte
Shtërngim masash ndaj dezinformimit, YouTube merr kërkesën strikte
0

Shtërngim masash ndaj dezinformimit, YouTube merr kërkesën strikte

0
0

Një grup prej më shumë se 80 organizatash që kontrollojnë faktet nga e gjithë bota e kanë quajtur YouTube “një nga kanalet kryesore të dezinformimit në internet në mbarë botën” dhe dëshiron që platforma të bëjë më shumë për të adresuar problemin. Ata i kanë dërguar një kërkesë strikte për të përmirësuar  situatën.

Masat aktuale të platformës për të luftuar dezinformimin po “rezultojnë të pamjaftueshme” dhe parashtroi një sërë hapash të rekomanduar për të përmirësuar qasjen e tij.

YouTube ka ndërmarrë disa veprime për të luftuar dezinformimin. Për shembull, kur përdoruesit kërkojnë “Covid-19” në YouTube, faqja e rezultateve lidhet me informacionin nga Qendrat e SHBA-së për Kontrollin dhe Parandalimin e Sëmundjeve dhe së pari shfaqen video nga burime autoritative të lajmeve. YouTube ka pezulluar figura të tilla si Senatorët e GOP Rand Paul dhe Ron Johnson për shkeljen e politikave të tij të dezinformimit Covid-19. Dhe ajo ka një politikë sulmi prej vitesh që dikton dënime të përshkallëzuara për shkelje të përsëritura të udhëzimeve të saj të komunitetit, të cilat ndalojnë “lloje të caktuara të përmbajtjes mashtruese me rrezik serioz dhe dëmtim të jashtëzakonshëm”.

Por grupi i kontrolluesve të fakteve thotë se ata duan që YouTube të krijojë një sistem më të qartë dhe konsistent për të punuar me organizatat që kontrollojnë faktet. Letra i bën thirrje YouTube të “publikojë politikën e tij të plotë të moderimit në lidhje me dezinformimin, duke përfshirë përdorimin e inteligjencës artificiale dhe cilat të dhëna e fuqizojnë atë”.

Linku: https://edition.cnn.com/2022/01/12/tech/youtube-fact-checkers-letter/index.html

Burimi i fotos: unsplash.com